Η κλήρωση και η σημαία: Πολλά δρομολόγια για τον ίδιο προορισμό..

«Τι όνειρο ήταν χθες και σήμερα! -Χθες στο πεδίον του Άρεως με την Εθνική Νεολαία. Το έργον μου! Έργον που ενίκησε μέσα σε τόσες αντιδράσεις! Σχεδόν 18 χιλιάδες παιδιά από Αθήνας και Πειραιά, περίχωρα και από πολλές επαρχίες. Φάλαγξ «Ι.Μεταξά» Πατρών! (…) -Σήμερα. Τελετή. Ενθουσιασμός. Αποθέωσις. Παρέλασις στρατού θαυμασία. Απόγευμα παρέλασις Σχολείων Προσκόπων κτλ. και Εθνικής Νεολαίας με τα Τάγματα εις την ουράν. Αι φάλαγγες της ΕΟΝ ατέλειωτοι! Όλοι ντυμένοι! Περίπου 12-14 χιλιάδες! Εντύπωσις εις τον κόσμον καταπληκτική!»

Ιωάννης Μεταξάς, Προσωπικό Ημερολόγιο, 25 Μαρτίου 1938

 

 

 

Η κλήρωση και η σημαία: Πολλά δρομολόγια για τον ίδιο προορισμό..

 

 

Αυτές τις μέρες, που η πλειοψηφία των συμπολιτών μας (πάνω απο το 50% σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα) σκέφτεται τι θα κάνει που δεν μπορεί να πάει διακοπές ούτε για μια εβδομάδα, μια νέα “τιτανομαχία” ήρθε να ταράξει τα νερά. Έχει φουντώσει απο το πρωί η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ (και τα άλλα αστικά κόμματα) για το μέτρο της κλήρωσης (η της “αριστείας”) των σημαιοφόρων στα σχολεία. Και στήνεται το “προοδευτικό” και το “συντηρητικό” στρατόπεδο που, αφού έτσι και αλλιώς συμφωνούν στην πολιτική των μνημονίων και της Ε.Ε, είπαν να ρίξουν άλλη μια καλοκαιρινή παράσταση μπάς και τσιμπήσει κανένας απο όλους αυτούς που καταστράφηκαν απο την πολιτική τους.

Έτσι η κοροιδία φτάνει στο αποκορύφωμα: Αντί να συζητήσουν (και ιδιαίτερα η αριστερά, των “προοδευτικών”) πως θα καταργηθεί επιτέλους το φασιστικό (απο την εποχή του μεγάλου “πατριώτη” Μεταξά)  έθιμο των στρατιωτικών παρελάσεων, που χρησιμοποιεί σαν βιτρίνα ανήλικους μαθητές, κοστίζει εκατομμύρια ευρώ (την ώρα που κόβονται ακόμα και τα στοιχειώδη) και χρησιμέυει μόνο για να σουλατσάρει η πολιτική και εκκλησιαστική ιεραρχία στις εξέδρες, συζητάνε αν οι……..σημαιοφόροι θα βγαίνουν με κλήρωση η όχι.

Και είναι τέτοιο το δούλεμα που σίγουρα, μετά απο λίγο, το μέτρο της κλήρωσης θα μπαίνει στο “αριστερό” απολογισμό της κυβέρνησης και της …….μάχης που έδωσε με την δεξιά (όπως και επί ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες). Ήδη πολλά κυβερνητικά στελέχη μιλούν για “αντιπαράθεση δύο κόσμων” (!!!!) προσπαθώντας να σκεπάσουν με αριστερά φούμαρα την λιτότητα, την φτώχεια και την ανεργία που συντηρούν και προκαλούν με την πολιτική τους. Και απο κοντά και τα παιδιά της “αριστείας” δηλαδή οι δεξιοί κηφήνες των πολιτικών σαλονιών και των επιχειρηματικών συμφερόντων που έχουν το θράσος να μιλούν για “αριστεία” σε μια ταξική κοινωνία, που καθημερινά ψαλιδίζει τα όνειρα των παιδιών των λαικών οικογενειών και τα αναγκάζει να σκοτώνουν τα ταλέντα τους για να μπορέσουν να ζήσουν με τρείς και εξήντα στη σημερινή εργασιακή ζούγκλα.

 

 

Από το 1936, επί δικτατορίας Μεταξά, η μαθητική παρέλαση παίρνει χαρακτήρα συμπληρωματικό προς τις στρατιωτικές. Γραμμή που ακολουθείται μέχρι σήμερα απο όλους τους αστους “δημοκράτες”

 

 

 

cover1

 

 

 

Και έτσι ο απογοητευμένος συριζαίος, ο μπερδεμένος νεοδημοκράτης (που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη πίστα σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς),  ο λησμονημένος ποταμίσιος, ο ανασυγκροτημένος πασόκος, ο οικουμενικός κεντρώος και ο πατριδοκάπηλος ναζιστής θα βρούνε αφορμή για να στηθούν χαρτοπόλεμοι γύρω απο το θέμα: Στρατιωτικές παρελάσεις του Μεταξά με ΣΥΡΙΖΑ η με ΝΔ (η με κάποιους άλλους απο τους παραπάνω); Κλήρωση η Αριστεία; Πολλά δρομολόγια για τον ίδιο ακριβώς προορισμό. Μέχρι να αλλάξουμε προορισμό και όχι απλά δρομολόγιο…………

 

 

 

 

Κατερίνα Μαργαρίτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *