Κινητοποίηση οικοδόμων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας

 

 

Κινητοποίηση οικοδόμων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας

 

«Μέτρα και αντίμετρα τσακίζουν τη ζωή μας, οργάνωση κι αγώνας η επιλογή μας». Με το σύνθημα αυτό και τα αιτήματά τους για την προστασία των ανέργων, την ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οικοδόμοι και εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών έξω από το υπουργείο Εργασίας. (Δείτε εδώ video).

Η κινητοποίηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Με επιστολή της προς το υπουργείο η Ομοσπονδία έχει κάνει γνωστά τα αιτήματά της και περιμένει τις απαντήσεις της κυβέρνησης.

Στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας ανταποκρίθηκαν  τα συνδικάτα Οικοδόμων και Ξύλου της Αττικής, το σωματείο των εργαζομένων στην κατασκευή του μετρό, αλλά και σωματεία οικοδόμων από όλη τη χώρα. Αντιπροσωπείες από τα σωματεία σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Γιάννενα, Άρτα, Αγρίνιο, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά, Ρέθυμνο, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Τρίπολη πήραν μέρος στην κινητοποίηση.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και των σωματείων συναντήθηκε με τον υφυπουργό, Τ. Πετρόπουλο, χωρίς να πάρει απαντήσεις στα αιτήματα που έθεσε. Ο υφυπουργός επικαλέστηκε τις αντοχές της οικονομίας και τη συμφωνία.

Τη δρομολόγηση λύσης υποσχέθηκε μόνο σε δύο πιο ειδικά ζητήματα. Πρώτον, στην αναγνώριση και τη διανομή των υπερ-αγνώστων ενσήμων, δηλαδή των ενσήμων που προκύπτουν από τη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Δεύτερον, στην ασφάλιση των οικοδόμων που δουλεύουν μέσα από τα προγράμματα της «κοινωφελούς εργασίας» στους Δήμους με οικοδομική ασφάλιση και όχι με το απλό ένσημο, όπως γίνεται σήμερα.

«Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί ακόμα και για αυτά τα ειδικά ζητήματα», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Τασιούλας μετά τη συνάντηση. Οπως πρόσθεσε, οι υποσχέσεις του υπουργού δίνονται «την ίδια ώρα που αρχίζει ένας νέος κύκλος επίθεσης». Κάλεσε τα σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα να συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα των οικοδόμων και παράλληλα να προετοιμάσουν στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές απεργιακή απάντηση των εργαζομένων στα νέα μέτρα.

 

 

 

Πηγή: http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/124458/kinitopoiisi-oikodomon-ayti-tin-ora-sto-ypoyrgeio-ergasias

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *