Λέσβος-Λάρισα-Ωραιόκαστρο-Χίος: Φασισμός, ρατσισμός και εκκλησιαστικά κυρήγματα μίσους.

 

Ολαρί α, ο λα ρά, χιόνι πέφτει από ψηλά
χιόνι πέφτει και σκεπάζει την αυλή μας, το μυαλό μου φτερουγίζει μακριά
χιόνι πέφτει και σκεπάζει τη σκεπή μας και το άρρωστο σκυλί μας ξεψυχά

Ολαρία ολαρά, μαύρο τύμπανο χτυπά
τα παιδιά που αγαπούν τα στρατιωτάκια, τ’ αλογάκια και τα ξύλινα σπαθιά
βρυκολάκιασαν και βγήκαν στα σοκάκια, έλα μέσα και μίλα πιο σιγά

 

 

Σε αναβρασμό η Λέσβος: Χρυσαυγίτες χτύπησαν 3 κοπέλες σε συγκέντρωση κατοίκων

 

 

Εκατοντάδες πολίτες της Μόριας αλλά και των άλλων χωριών βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης διαδήλωσαν σήμερα από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στους δρόμους της πόλης, στο δημαρχείο, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Μόριας και ως αίτημα είχε την εκκένωση της περιοχής από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hotspot, καθώς και, όπως λένε, την προστασία της ασφάλειας και των περιουσιών των κατοίκων. Κυριάρχησαν, δε, συνθήματα υπέρ της μετεγκατάστασης στη χερσαία Ελλάδα των εγκλωβισμένων στα νησί ανθρώπων και της ανάγκης στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

Στην πορεία για μια ακόμα φορά είχαν παρεισφρήσει ακραία στοιχεία που προσπάθησαν να εκτρέψουν το χαρακτήρα της πορείας με αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ δεν έλειψαν και προσωπικές επιθέσεις από γνωστούς ακροδεξιούς κατά του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού που κατέβηκε να μιλήσει στους συγκεντρωμένους.

Όπως αναφέρει το τοπικό emprosnet.gr, μέλη της Χρυσής Αυγής χτύπησαν φοιτητές που παρακολουθούσαν την κινητοποίηση, στην είσοδο της αγοράς, κοντά στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης.

Μάλιστα γίνεται λόγος για επίθεση 15 χρυσαυγιτών σε τρεις κοπέλες. Ας σημειωθεί ότι, όπως καταγγέλλεται, η επίθεση κατά των γυναικών έγινε ενώ ήταν στο συμβάν παρόντες άνδρες υπηρεσίας ασφαλείας οι οποίοι δεν παρενέβησαν για να τις προστατεύσουν. Μία από τις φοιτήτριες, γνωστή εθελόντρια στο νησί, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

 

Πορεία και αλληλέγγυων προς τη Μυτιλήνη

 

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το lesvospost.com, εκκενώθηκε το Hot Spot της Μόριας από τους εργαζόμενους, λόγω επεισοδίων που ξεκίνησαν από διαμαρτυρία Παλαιστίνιων. Οι παλαιστίνιοι μετανάστες όπως αναφέρουν πληροφορίες  προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία γιατί περιμένουν μήνες να εξεταστεί το αίτημα ασύλου τους.

Μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην περιοχή, ενώ στην Μόρια πηγαίνουν και πυροσβεστικά οχήματα.

Νωρίτερα περίπου 300 μετανάστες διέφυγαν από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Με την επιστροφή τους ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μέσα στον καταυλισμό αυτή την ώρα η κατάσταση είναι ήρεμη, ενώ κάποιοι εξ όσων μένουν εκεί, αρνήθηκαν να λάβουν φαγητό, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια στο hot spot της Μόριας έγιναν με αφορμή τη φήμη που κυκλοφόρησε μέσα στον καταυλισμό, περί ομαδικής επαναπροώθησης στην Τουρκία.

 

Ανακοίνωση Χαρ. Αθανασίου

 

Πριν από λίγο με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου χαιρέτισε τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Μόριας δηλώνοντας πως συμπαρίσταται «στον αγνό αγώνα σας για τη διάσωση της Λέσβου μας». Ο κ. Αθανασίου καταλήγει την ανακοίνωσή του ζητώντας «όχι άλλα Hot Spot στη Λέσβο και άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας από τους μετανάστες».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, lesvospost.com, Φωτογραφίες: lesvosnews.gr

via

 http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/09/3_19.html#ixzz4KiUR3lb8

 

 

 

Όταν οι μαθητές ακούν για «την υπεροχή της αθάνατης φυλής»

 

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Λάρισας Ιγνάτιου στους μαθητές των σχολείων

 

 

Γνωρίζαμε εδώ και καιρό τις  απόψεις του Μητροπολίτη Άνθιμου της Θεσσαλονίκης, που καλλιεργεί μέσω των ομιλιών του το μίσος και τον ρατσισμό, διοργανώνοντας ακόμα και εκδηλώσεις  για να «προστατέψει»  τους Έλληνες από την πληθυσμιακή αλλοίωση από τους μετανάστες και πρόσφυγες.

 Όπως δηλαδή στην εκδήλωση που διοργανώθηκε τον περασμένο Φλεβάρη με τον τίτλο «Μένουμε Χριστιανοί μένουμε Έλληνες», όπου προλογίζοντας ο μητροπολίτης μίλησε για κίνδυνο πληθυσμιακής «αλλοίωσης» της Ελλάδας λόγω της έλευσης των μουσουλμάνων προσφύγων τονίζοντας ότι «θα είναι έγκλημα αν ανακατευτούν άλλοι λαοί και θρησκεύματα στη Θεσσαλονίκη».

 Τον Άνθιμο όμως τον γνωρίζαμε. Γνωρίζαμε για τις απόψεις του.  Είναι αλήθεια όμως πως τα πατήματα του τα ακολουθούν και αρκετοί άλλοι που εμφανίζονται ως  «κήρυκες της αγάπης».

 Και  επειδή ο λαός μας λέει πως ο «διάολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες», ας πούμε πως εμείς καταφέραμε και τον… ανακαλύψαμε να βρωμάει ρατσισμό μέσα στο πρόσφατο μήνυμα του Μητροπολίτη ( Λαρίσης- Τυρνάβου) Ιγνάτιου,  που διαβάστηκε σε όλα τα σχολεία της πόλης  κατά την διάρκεια του καθιερωμένου αγιασμού.

ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Σε πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε κανείς να πει πως πρόκειται για το τυπικό μήνυμα της Εκκλησίας

 που κάθε χρόνο διαβάζεται στους μαθητές. Όμως,  διαβάζοντας το μήνυμα, επικεντρώσαμε στην τελευταία παράγραφο που βγάζει μάτι.

 Τι μας λέει λοιπόν ο Μητροπολίτης «κλείνοντας» το μήνυμα: «Να αγαπήσετε την πίστη μας την Αγία, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και την Αγία μας Εκκλησία. Κι αυτό να το καλλιεργείτε με ακρίβεια κι επιμέλεια, να συνεχίσετε κι εσείς να προβάλλετε την υπεροχή της αθάνατης φυλής μας και της Αγίας μας Ορθοδόξου Πίστεως».

 Καταρχήν,  να ξεκαθαρίσουμε   πως δεν μας ενδιαφέρει σε ποια φυλή θα ήθελε να ανήκει ο σεβασμιότατος κ. Ιγνάτιος…

 Επίσης δεν θα μπούμε στον κόπο να μιλήσουμε για  το πόσο «αθάνατες» παρέμειναν  οι ανθρώπινες φυλές στο πέρασμα των  χρόνων,  όπου οι φυλετικές αναμείξεις κυριάρχησαν πάνω στη γη.

 Πέρα από όλα αυτά όμως,  δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το πόσο επικίνδυνες απόψεις  είναι αυτές που εξέφρασε ο Μητροπολίτης Λάρισας.

  Επικίνδυνες γιατί προκαλούν την φυλετική διάκριση, ενισχύουν το ρατσιστικό μίσος και διαχωρίζουν τα παιδιά.

 Είναι επικίνδυνες γιατί μας επιστρέφουν στις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας όπου  τα μεγαλύτερα και πιο φρικαλέα εγκλήματα  έγιναν στο όνομα της «αθάνατης» φυλής. 

 Στο όνομα δηλαδή της παρανοϊκής αντίληψης πως η ανώτερη φυλή, πρέπει να επικρατήσει καταστρέφοντας και εξαφανίζοντας τις υπόλοιπες.

 Τότε δηλαδή που οι κήρυκες της «αθάνατης φυλής» δικαιολόγησαν τα εγκλήματα των αποικιοκρατών ενώ αργότερα εγκαθίδρυσαν τα κρεματόρια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 Τότε που οι κομμουνιστές, οι Εβραίοι, οι έγχρωμοι, οι τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι και άλλοι βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν.

  Τότε που το «διαφορετικό» ήταν μίασμα και έπρεπε να εξαφανισθεί. Τότε που υπήρχαν οι «κατώτεροι» που κατά τους Αρίους άνηκαν στις  άλλες φυλές αλλά και  οι «ακατάλληλοι» που έπρεπε να εξαφανισθούν από προσώπου γης.

 Τότε δηλαδή που το ιδεολόγημα της «ανώτερης φυλής» δεν εκφραζόταν μόνο από λόγους και κηρύγματα, αλλά γινόταν πράξη από την πολεμική μηχανή των ναζί οδηγώντας σε γενοκτονίες τεράστιων πληθυσμών και την  ανθρωπότητα  να γνωρίσει την πραγματική κόλαση με εκατομμύρια νεκρούς πάνω στη γη.

 Προφανώς ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος γνωρίζει τι πράττει, αλλά επιμένει να αναπαράγει λόγους για την υπεροχή της «αθάνατης» φυλής.

 Δεν χωράει όμως αμφιβολία πως τελικά στους κόλπους της Εκκλησίας, λειτουργεί ένας πυρήνας αναπαραγωγής ρατσιστικών αντιλήψεων, πού άλλοτε πιο φανερά (Άνθιμος} άλλοτε πιο συγκαλυμμένα (Ιγνάτιος) παρεμβαίνει στην κοινωνία παίζοντας στο βρώμικο παιχνίδι του φασισμού που γεννάει από Χρυσαυγίτες μέχρι και φαινόμενα τύπου Ωραιοκάστρου…

 

 

 

Ηλίας Σκυλλάκος

 

 Πηγή: http://www.imerodromos.gr/ignatios-larisa/

 

 

«Γονείς» στο Ωραιόκαστρο: Δεν είμαστε ρατσιστές, αυτά είναι παιδιά προσφύγων

 

 Οικοδόμος

 

 

Με ομόφωνη απόφασή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου (δηλαδή μάνες  και πατεράδες που έφεραν στον κόσμο και μεγαλώνουν παιδιά), δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει σε παιδιά προσφύγων την ένταξη και παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο και απειλεί ότι σε αντίθετη περίπτωση τα μέλη του θα προβούν σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Συλλόγου μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί και να «διασκεδάσει» τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απαράδεκτη αυτή απόφαση δηλώνει ότι στα σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου οι μισοί μαθητές δεν έχουν κάνει το εμβόλιο της φυματίωσης, διότι έχει διακοπεί ο εμβολιασμός και «διευκρινίζει» ότι δεν είναι ρατσιστής αλλά διεκδικεί «ισότιμη μεταχείριση»! (Με ποιους; Με …τους προνομιούχους πρόσφυγες!!!)

Δεν διεκδικεί δηλαδή ο Σύλλογος Γονέων και δεν προειδοποιεί με δυναμικές κινητοποιήσεις για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού όλων των παιδιών· δεν διεκδικεί καλύτερες συνθήκες ζωής για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους, παρά «διεκδικεί» υποκριτικά δήθεν «ισότιμη μεταχείριση» με τους κυνηγημένους από τις βόμβες  και ανέστιους…

Όπως ένα ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο, κατά πώς το βλέπει κανείς, έτσι και το συγκεκριμένο ζήτημα έχει δυο όψεις. Η απαισιόδοξη: οι συγκεκριμένοι «γονείς»  ―παιδιά οι ίδιοι μιας κοινωνίας που δηλητηριάζει, διαφθείρει και «τρώει» τα παιδιά της― με το παράδειγμά τους δίνουν μαθήματα στα δικά τους παιδιά. Η αισιόδοξη: Οι γονείς που η αγκαλιά τους χωράει, δίπλα στα δικά τους, κάθε παιδί που έχει ανάγκη μια αγκαλιά.

Δύσκολο να είσαι γονιός και, δυσκολότερο, άνθρωπος.

 

Πηγή: http://atexnos.gr/goneis-sto-oraiokastro-den-eimaste-ratsistes-afta-einai-paidia-prosfigon/

 

 

Ανακοίνωση ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Έρμαιο στο βούρκο του φασισμού η Χίος με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των αστικών κομμάτων και της ανοχής μερίδας Χιωτών που υποθάλπουν το αυγό του φιδιού

 

 

Χίος, 15-9-2016

 

 

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ καταγγέλλει το ξεσάλωμα της φασιστικής συμμορίας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» που έγινε με αφορμή το συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Βουνακίου , ενάντια στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον εγκλωβισμό των προσφύγων στο νησί.

Καταγγέλλει την κατά συρροή κραυγαλέα ανοχή της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου απέναντι στον υπόδικο για την επίθεση στο νοσηλευτή κ. Κουτσοδόντη, χρυσαυγίτη Μερμηγκούση, ο οποίος επιτέθηκε αυτή τη φορά στο δημοσιογράφο Γιάννη Στεβή, προπηλακίζοντάς τον και ρίχνοντας κάτω την κάμερα, αποχωρώντας ανενόχλητος να συνεχίσει τις φασιστικές του επιθέσεις και την αντιμετώπιση πάλι με ανοχή , τις επιθέσεις στο δημοσιογράφο Παντελή Φύκαρη και στους υπόλοιπους δημοσιογράφους που έκαναν το καθήκον τους.

Αυτή η στάση συνέχεια των γεγονότων στο λιμάνι, στις συγκεντρώσεις με αφορμή τα δημοτικά συμβούλια, στις ομάδες αυτοδικίας που στήνονται με πρωτοβουλία των φασιστών και παραμένουν ανενόχλητες, αν και παράνομες, γεννά μεγάλα ερωτηματικά, αποδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ηθικών αυτουργών τους ξεσαλώματος των φασιστών στο νησί.

Η συμμετοχή και ανοχή μερίδας των Χιωτών σε αυτές τις συγκεντρώσεις που αποδεδειγμένα βρίσκονται μπροστά οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και ξένη με τις παραδόσεις του νησιού, που ασχέτως του πολιτικά συντηρητικού του υπόβαθρου, δεν έδειχνε ανοχή στο Φασισμό, το αντίθετο φημιζόταν για την ανεκτικότητά του, τη φιλοξενία του και την ανθρωπιά του.

Αυτοί είναι οι καρποί που έσπειραν και σπέρνουν τα επιτελεία των αστικών κομμάτων και παρατάξεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των λοιπών, των πνευματικών θρησκευτικών ταγών, μερίδας των αρχών της τοπικής διοίκησης, που μήνες τώρα καλλιεργούν το μίσος για τους πρόσφυγες, τον εθνικισμό, τη φυλετική διάκριση, αφήνοντας στην άκρη τους πραγματικά υπευθύνους του προβλήματος το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τις συμφωνίες εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα, την ιμπεριαλιστική πολιτική που μοιράζει και δολοφονεί χώρες και λαούς.

Τέλος , αποδεικνύεται για ποιον δουλεύουν οι εγκληματίες του φασισμού αφού την ώρα που οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι Κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , έχουν τσακίσει το μεροκάματο, το μισθό, τη σύνταξη, τη ζωή της νεολαίας με την ανεργία, οι κινητοποιήσεις μερίδας των Χιωτών να εστιάζονται στο προσφυγικό, όχι με την κατεύθυνση να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι να πάνε στους προορισμούς που επιθυμούν με βάση τα δικαιώματά τους, αλλά στην κατεύθυνση της ρατσιστικής μισάνθρωπης ατζέντας των Χρυσαυγιτών.

Γι αυτό και τώρα που είμαστε δυστυχώς στο και πέντε, καλούμε αυτούς που έχουν νου και γνώση, που δεν τσακίζονται από τα μικροαστικά όνειρα του θλιβερού νοικοκυραίου, που βρίσκει στον πρόσφυγα τον εύκολο στόχο της αρπαγμένης του ζωής από τα αφεντικά και τον κόσμο τους, τους συνειδητούς εργάτες, μισθοσυντήρητους, αυτοπασχολούμενους, τη νεολαία, να οργανώσουν την πάλη τους, να συναντηθούν με το εργατικό, ταξικό κίνημα, να ξεσηκωθούν ενάντια στη μήτρα του φασισμού, τον καπιταλισμό και να απομονώσουν σε κάθε γειτονιά τη χρυσαυγίτικη σαπίλα.

Αν ΤΩΡΑ δε βγούμε στους δρόμους, αύριο θα είναι αργά !

 

 

 

http://lschios.blogspot.gr/2016/09/blog-post_82.html

 
 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *