Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου: Η μελανόμορφη αντίδραση

 

Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου: Η μελανόμορφη αντίδραση

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

 

Συνδημότισσες, συνδημότες

 

 

Η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου, υπήρξε από την πρώτη στιγμή εχθρική στην φιλοξενία των προσφύγων, κάθε φορά με διαφορετικά προσχήματα. Ουδέποτε δήλωσε ότι θέλει να φιλοξενήσει κατατρεγμένους ανθρώπους και να υποδείξει κατάλληλους χώρους στο δήμο μας, όπως έκαναν άλλοι δήμοι και δήμαρχοι.

Υποχρεώθηκε, μέσα από το γενικότερο κλίμα συμπαράστασης ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, να συγκεντρώσει κάποια υλική βοήθεια, την οποία γρήγορα διέκοψε. Αρνήθηκε να προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας στα δύο κέντρα υποδοχής της περιοχής μας. Ανέχθηκε αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια, ακόμα και ομάδας κατοίκων του όμορου δήμου Δέλτα, που από ότι φαίνεται τώρα έχει ηρεμήσει, μετά τους διορισμούς προσωπικού στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τις 17-3-2016, ο ίδιος ο δήμαρχος έμμεσα υποστήριξε την πλειοψηφία του περιβόητου διοικητικού συμβουλίου γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου (Μελισσοχωρίου). Δέκα μέρες νωρίτερα, το παραπάνω δ.σ. απέρριψε πρόταση της γραμματέας του για τη συλλογή τροφίμων, ρούχων, παιχνιδιών και ειδών υγιεινής για τα προσφυγόπουλα των Διαβατών, σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου. Μέλος του δ.σ. επιτέθηκε φραστικά και έσκισε το πρόχειρο πρακτικό στο οποίο είχαν καταγραφεί οι απόψεις τους. Ο πρόεδρος και η πλειοψηφία ενέκριναν αυτήν την συμπεριφορά. Την επομένη, καθαίρεσαν τη γραμματέα του συλλόγου. Όπως ήταν φυσικό, έγιναν καταγγελίες μας για τα γεγονότα αυτά και για τον λόγο αυτόν δύο στελέχη της παράταξής μας μηνύθηκαν …. για συκοφαντική δυσφήμιση και θα δικαστούν στις 9-12-2016. Παραπέρα, ο σύλλογος αυτός, κλιμάκωσε τις παρεμβάσεις αποκλεισμού από τα σχολεία των παιδιών των προσφύγων, αν και αυτό …. δεν αφορούσε τα σχολεία του Μελισσοχωρίου.

Η δημοτική αρχή προσπάθησε να κινητοποιήσει τους κατοίκους με αίτημα την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος, για λόγους ασφάλειας από τους πρόσφυγες. Χωρίς να έχει προκύψει τίποτε το ανησυχητικό μέχρι σήμερα. Ποτέ στο παρελθόν δεν έκανε οποιαδήποτε κινητοποίηση για τα σοβαρά προβλήματα του δήμου, των εργαζόμενων του δήμου και των κατοίκων.

Όλα αυτά, παρά τις κορώνες στελεχών της δημοτικής αρχής για την προσφυγική τους καταγωγή. Είτε από βασικές τους πεποιθήσεις, είτε από την ανάγκη να εμφανίσει κάποια δράση, η τοπική αρχή υπέκυψε και τελικά η ίδια τροφοδότησε την απόπειρα δημιουργίας κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Στο αποκορύφωμα, ο δήμαρχος παρέδωσε μαθήματα αυτοδικίας, υιοθέτησε και πυροδότησε τη τακτική δύο Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Συγκεκριμένα, μεθόδευσε την εσπευσμένη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, εντός λίγων ωρών, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τις παρατάξεις, για να δημιουργηθεί σε συνδυασμό με φήμες για προβλήματα υγείας, κλίμα έντασης και πανικού.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πιστεύει ότι στη δημιουργία τέτοιου κλίματος, έχουν τη γενική ευθύνη τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης, γιατί αποδέχθηκαν τον εγκλωβισμό των προσφύγων. Ευθύνονται για τις κακές συνθήκες διαμονής τους στα κέντρα φιλοξενίας, υποθάλποντας τις Μ.Κ.Ο. που απομυζούν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Η Ν.Δ., αντί να καταγγείλει τον δήμαρχο που είναι στέλεχός της, έστειλε άλλα ακροδεξιά της στελέχη να τον στηρίξουν.

Η πανελλαδική κατακραυγή συμμάζευσε τα φασιστοειδή, ανάγκασε τοπικούς παράγοντες σε απολογία και ανασκευή προηγούμενων δηλώσεών τους, συνέτισε κάποιους που έπεσαν στη παγίδα του έντεχνα καλλιεργημένου φόβου. Όμως δεν εφησυχάζουμε, οι πράκτορες θα περιμένουν την επόμενη ευκαιρία.

Συνδημότισσες, συνδημότες.

Σε καμία περίπτωση αυτές οι συμπεριφορές δεν μπορούν να ακυρώσουν το μεγάλο κλίμα αλληλεγγύης από τους δημότες του Δήμου Ωραιοκάστρου, στους χιλιάδες ξεριζωμένους. Χρειάζονται ωστόσο αποφασιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο φασιστικό δηλητήριο και για να απαιτήσουμε δομές φιλοξενίας που θα πληρούν τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης, εκπαίδευση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων.

Πρέπει να υπάρχει λύση και μέσα στους χώρους φιλοξενίας για τα νήπια. Η εκπαίδευση των άλλων ηλικιών να γίνεται σε γειτονικά σχολεία, κυρίως τις απογευματινές ώρες, σε ειδικές τάξεις. Να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής φροντίδας ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων. Να μεριμνά η Πολιτεία για τη σίτιση όλων των παιδιών.

Πάνω από όλα, χρειάζεται αγώνας ενάντια στην Ε.Ε. και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς που γεννούν πολέμους, με αίτημα τη μεταφορά των προσφύγων στις χώρες που θέλουν να πάνε.-

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

Πηγή: http://atexnos.gr/%ce%bb%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%80%ce%b5%ce%af%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%89%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%bf%ce%ba%ce%ac%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%b1/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *