Μικροτσίπ στο σώμα για να ελέγχει το αφεντικό!

 

 

Μικροτσίπ στο σώμα για να ελέγχει το αφεντικό!

 

 

Ένα μικροτσιπ στο σώμα, που θα έχει προσωπικές πληροφορίες για τον καθένα. Δεν είναι εφιαλτικό σενάριο, αλλά η πρόταση που έκανε μια εταιρεία, στο Βέλγιο, στους εργαζόμενους!

Πρόκειται για την εταιρεία Newfusion στην περιοχή Mechelen (Malines), στην Αμβέρσα. 

Η ιδέα (!) είναι το μικροτσίπ να καταργήσει τις κάρτες εργαζομένων και να έχουν …άνετη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του χώρου εργασίας! Το μικροτσίπ (σε μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού) «τοποθετείται» στο χέρι. 

Τι να πούμε; Αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αλλά οι εκμεταλλευτές τα θεωρούν «ωραίες ιδέες»;

Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, για να «σφραγίζονται» και να κουβαλάνε στο σώμα τους τα προσωπικά τους δεδομένα!

Για πόσο ακόμα οι κατακτήσεις της τεχνολογίας θα γίνονται σχέδια για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση, για τον απόλυτο έλεγχο της ζωής μας;  

Η άρνηση και η αντίσταση στη βαρβαρότητα ενός συστήματος που θέλει να μετράει τους εργαζόμενους σε «τσιπάκια» είναι ζήτημα ανθρώπινης επιβίωσης, είναι θέμα αξιοπρέπειας.   

Αξιοσημείωτο είναι πως κάποιοι εργαζόμενοι δέχονται την εμφύτευση του μικροτσίπ, που θα έχει και προσωπικά δεδομένα. Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα στo ρεπορτάζ (στα γαλλικά) του rtbf.be.  Στο βίντεο του ρεπορτάζ (μετά το 1.30) ένας εργαζόμενος δεν εφαρμόζει την κάρτα του, αλλά το χέρι του, για να μπει στην επιχείρηση. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται εκπρόσωπος της εταιρείας, η «ιδέα» ήρθε από έναν εργαζόμενο, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πως χάνονται οι κάρτες… Άλλος εκπρόσωπος της εταιρείας ισχυρίζεται πως είμαστε σε μια εποχή που δημοσιεύουμε προσωπικά στοιχεία στο διαδίκτυο. Χρειάζεται, συμπληρώνει, να υπάρχει μια προσοχή στις πληροφορίες που θα έχει το μικροτσιπ…

Παρακάτω το ρεπορτάζ του gr.euronews.com  (στα ελληνικά). 

 

 

 

Πηγή: http://www.imerodromos.gr/mikrotsip-sto-soma-gia-na-se-elegchi-to-afentiko/

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *