Νέες επιστολές φαντάρων ενάντια στα ΝΑΤΟικά σχέδια και τις ασκήσεις

Πλοία του ΝΑΤΟ αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Κατάνια της Σικελίας, πριν ξεκινήσει η «Dynamic Manta 2017»

 

 

 

Νέες επιστολές φαντάρων ενάντια στα ΝΑΤΟικά σχέδια και τις ασκήσεις

 

 

 

Φαντάροι που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία εναντιώνονται στους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και την άσκηση «Noble Jump» που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή μας. Μετά τις επιστολές από φαντάρους που υπηρετούν σε μονάδες του Έβρου σειρά παίρνουν φαντάροι από το Καπανδρίτι και το Καστελόριζο.

Το ΠΑΜΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Το ΠΑΜΕ στηρίζει και θα δημοσιοποιεί (βλ. παρακάτω) τις αντιδράσεις φαντάρων που στέκονται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας για τη μοιρασιά των αγορών, των πηγών Ενέργειας και των αγωγών μεταφοράς τους, που απαιτούν να μη γίνουν τα παιδιά του ελληνικού λαού “κρέας για τα κανόνια” των ιμπεριαλιστών.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος, της νεολαίας να πάρουν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση  το Σάββατο 24 Ιούνη, στη 1 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους και στην πορεία στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη».

 

 

Επιστολή στρατιωτών που υπηρετούν στο Καστελόριζο

 

 

Με ανοιχτή επιστολή, στρατιώτες που υπηρετούν στο Καστελόριζο διαμαρτύρονται για τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump». Η επιστολή αναφέρει:

«Εμείς, στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στο νοτιοανατολικότερο άκρο της χώρας, στο Καστελόριζο, εκφράζουμε την ανησυχία μας με αφορμή τη ΝΑΤΟική άσκηση “Noble Jump” που θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία. Στο πλαίσιο της άσκησης παραχωρούνται εδάφη της πατρίδας μας για τη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων (από την Αλβανία, την Ιταλία, τη Μ. Βρετανία και άλλων χωρών), αλλά και στρατιώτες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την άσκηση του ΝΑΤΟ. Αυτά στην πράξη σημαίνουν ότι υπονομεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού και της χώρας και εντάσσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών.

Μοναδική αποστολή των στρατιωτών που υπηρετούμε τη θητεία μας είναι η υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας. Το ΝΑΤΟ από την άλλη δεν αναγνωρίζει τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει πάει χέρι – χέρι με την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας.

Γι’ αυτούς τους λόγους διαμαρτυρόμαστε για τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ΝΑΤΟική άσκηση “Noble Jump” και απαιτούμε να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων».

 

 

Επιστολή στρατιωτών στην 180η ΜΚΒ ΧΩΚ

 

 

Αντίστοιχα φαντάροι που υπηρετούν στην 180η ΜΚΒ ΧΩΚ στο Καπανδρίτι αναφέρουν: «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την υποστήριξη από την πλευρά της Ελλάδας της ΝΑΤΟικής άσκησης “Noble Jump” με τη μορφή παραχώρησης υπηρεσιών, εγκαταστάσεων, επικοινωνιών και εδαφών για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων. Θυμίζουμε ακόμα ότι το ΝΑΤΟ ευθύνεται για μια σειρά πολέμους σε κάθε άκρη του κόσμου τα τελευταία 60 χρόνια.

Η προσπάθεια να διευρύνει η χώρα μας το ρόλο της στο ΝΑΤΟ δεν κρύβει τίποτα θετικό για τους στρατευμένους και το λαό. Τα Ίμια, η Κύπρος, οι καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο αποδεικνύουν πως το ΝΑΤΟ μόνο παράγοντας σταθερότητας δεν είναι για το λαό μας, αλλά βρίσκεται εκεί για τους δικούς του επιθετικούς σκοπούς.

Καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις σε άλλες χώρες.

Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων.

Να κλείσει η βάση της Σούδας.

Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα».

 

 

 

 

Πηγή: http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/131771/nees-epistoles-fantaron-enantia-sta-natoika-shedia-kai-tis-askiseis

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *