Να υπογράψουν «με κλειστά μάτια» ζητά από τους εργαζόμενους η εργοδοσία του «Μαρινόπουλου»

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Μαρινόπουλο»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Να υπογράψουν «με κλειστά μάτια» ζητά από τους εργαζόμενους η εργοδοσία του «Μαρινόπουλου»

Έγγραφη δήλωση ότι συμφωνούν με τα σχέδιά της ζητά η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλου» από τους εργαζόμενους, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Τονίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τι συμφώνησαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και καλεί την εργοδοσία να αποσύρει το κατάπτυστο, όπως το χαρακτηρίζει, κείμενο.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδοσία “Μαρινόπουλος”, η οποία ζητά από τους εργαζόμενους στην εταιρεία να υπογράψουν έγγραφη δήλωση ότι συμφωνούν με τα σχέδια της εργοδοσίας.

Συγκεκριμένα η έγγραφη δήλωση που έχει συντάξει η εργοδοσία, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι έχουν λάβει γνώση των διατάξεων, όρων και προϋποθέσεων της συμφωνίας εξυγίανσης και ανεπιφυλάκτως συναινούν ως προς το περιεχόμενο αυτής, αλλά και τους ειδικότερους όρους που τους αφορούν.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία “Μαρινόπουλος” δεν γνωρίζουν, ούτε τι αναφέρει το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ δυο επιχειρηματικών ομίλων, ούτε είχαν μέχρι τώρα οποιαδήποτε ενημέρωση για τη δουλειά τους και το μεροκάματό τους.

Η μέχρι τώρα εμπειρία και στον κλάδο και από άλλους κλάδους στους οποίους οι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει σε “εξυγίανση”, αποδεικνύει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στις πλάτες των εργαζομένων, δηλαδή και με μειώσεις μισθών και με κατάργηση δικαιωμάτων και με μαζικές απολύσεις.

Καλούμε την εργοδοσία να αποσύρει τώρα το κατάπτυστο αυτό κείμενο, όπως επίσης καλούμε και τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία να καταγγείλουν αυτήν την απαράδεκτη μεθόδευση της εργοδοσίας και να απαιτήσουν να αποσυρθεί τώρα αυτό το κατάπτυστο κείμενο». 

Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και παροχής υπηρεσιών Νομού Αχαΐας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλου» στη βόρεια Ελλάδα.

 

 

 

Πηγή: http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/111174/na-ypograpsoyn-me-kleista-matia-zita-apo-toys-ergazomenoys-i-ergodosia

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *