Οι «αριστερές» απολύσεις Στο Κόκκινο χαρακτηρίζονται «λήξη συνεργασίας»

 

Οι «αριστερές» απολύσεις Στο Κόκκινο χαρακτηρίζονται «λήξη συνεργασίας»

 

 

 

 

 

Με δύο απολύσεις – η μια αφορά σε δημοσιογράφο και η δεύτερη σε εργαζόμενη στο εμπορικό τμήμα – ξεκίνησε την «αναδιάρθρωση» και το «ελάφρωμα» από τα «βαρίδια» η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 Στο Κόκκινο (που ανήκει στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) η οποία προσπαθεί εδώ και μερικές μέρες να πείσει τους εργαζόμενους που αντιδρούν – και με τη στάση εργασίας στις 30 Μαρτίου – ότι δεν πρόκειται για απολύσεις, και πως δεν γίνεται να προσλαμβάνεται «όποιος περνάει έξω από την πόρτα» του ραδιοφωνικού σταθμού!

 H κήρυξη της στάσης εργασίας αποφασίστηκε ομόφωνα από την συνέλευση των εργαζομένων εντούτοις ο Κώστας Νικόλτσιος, ο διευθύνων σύμβουλος της Left Media Ραδιοφωνική – Τηλεοπτική Α.Ε. προσπαθούσε με κάθε τρόπο ακόμα και με απειλές να ρίξει την ευθύνη της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης, που δεν μπορεί να πληρώνει, στους εργαζόμενους, οι οποίοι τελικά φταίνε… για όλα.

 Ενώ αντιθέτως τα μέλη του Δ.Σ. νυν και πρώην διευθυντές – που επιλέχθηκαν από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – δεν αναφέρονται ποτέ ως υπαίτιοι για τα όποια ανοίγματα αποφασίστηκαν, για τον οικονομικό έλεγχο που δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

 Στην ίδια «γραμμή» και ο διευθυντής του σταθμού Μάκης Μηλάτος, που έκανε κριτική στους δημοσιογράφους, καθώς το «προϊόν» τους – όπως χαρακτηριστικά μας μετέφεραν ότι είπε, δεν φέρνει χρήματα στο ταμείο παρά μόνο 400.000 ευρώ τον χρόνο με αποτέλεσμα το κόμμα να αναγκάζεται να επιχορηγεί την επιχείρηση με 1.600.000 ευρώ το έτος. Με τα ίδια «επιχειρήματα» απαντάει και ο Στάθης Σχινάς (διευθυντής ενημέρωσης και μέλος του Δ.Σ.) που εντούτοις φρόντισε να απουσιάζει όταν ανακοινώθηκαν οι απολύσεις.

 Θα πρέπει να επισημάνουμε  ότι – σύμφωνα και με όσα αναφέρει η ανακοίνωση της συνέλευσης των εργαζόμενων – η δημοσιογράφος, που της ανακοινώθηκε ότι θα εργάζεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017, δουλεύει καθημερινά Στο Κόκκινο επί 10 μήνες καλύπτοντας και υπουργεία και το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Αυτό συμβαίνει τόσο στην ίδια όσο και σε έτερη δημοσιογράφο, η οποία ξεκίνησε την εργασία Στο Κόκκινο το ίδιο διάστημα και παραμένει στο ίδιο εργασιακό καθεστώς. Εντούτοις δεν είναι οι μόνες με «μαύρα».

 Οι δύο συγκεκριμένες συνάδελφοι (που ανέμεναν η υπόσχεση για υπογραφή σύμβασης να από την διοίκηση να υλοποιηθεί) τον περασμένο Φεβρουάριο εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν μια αίτηση μαθητείας (!) και στη συνέχεια μια σύμβαση μαθητείας διάρκειας μόλις 17 ημέρων η οποία τώρα λήγει… Και όλα αυτά τόσο η διοίκηση όσο και οι παρά τω ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα αντιμετωπίζουν ως απολύτως νόμιμες πρακτικές από την πλευρά της εργοδοσίας… αποδεικνύοντας ότι τα αριστερά και τα δεξιά αφεντικά με τα ίδια μέσα αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους.

 Αν και πολύ πρόσφατα αναφερθήκαμε στο καθεστώς της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας Στο Κόκκινο – βάσει των καταγγελιών που μας έκαναν εργαζόμενοι – αξίζει να πούμε ότι πλέον πολλές είναι καταγγελίες στο Σ.Ε.Π.Ε. σε βάρος της Left Media A.E. και στη σημερινή συνέλευση των εργαζόμενων στον ραδιοφωνικό σταθμό θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

 Για το ποιος είναι ο Κώστας Νικόλτσιος και τι έχει προηγηθεί Στο Κόκκινο και στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενη μας ανάρτηση εδώ:

 

 

 

 

 

Πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2017/03/blog-post_31.html

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *