Τα αριστερά σκουπίδια του Σαββατοκύριακου

 

Τα αριστερά σκουπίδια του Σαββατοκύριακου

 

 

Αυτό το σαββατοκύριακο συνέβη ο θάνατος της 62χρονης εργάτριας στην καθαριότητα στον δήμο Ζωγράφου (διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ),  που την έστειλαν σε δευτερη βάρδια την ίδια μέρα μέσα στον καύσωνα. Τις ίδιες μέρες  οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες της αριστεράς κρεμάστηκαν στα περίπτερα για να “ενημερώσουν” τον κόσμο. Και το αποτέλεσμα είναι αντάξιο του ρόλου τους:

 

 

 

 

 

 

 

Ακριβώς. Αυτό είπαν και στην 62χρονη εργάτρια και στους άλλους εργαζόμενους στην καθαριότητα. “Τώρα τρέξτε για να προλάβουμε”. Τρέξτε μέσα στους 43 βαθμούς να κολυμπήσετε στα σκουπίδια για να προλάβουμε μια δυό μέρες νωρίτερα τους τουρίστες και τους επενδυτές, μήπως πάρουν και τα αφεντικά στον τουρισμό τίποτα παραπάνω. Μήπως δείξουμε στους αστούς μέσα και έξω ότι η χώρα “ανακάμπτει”. Και άρα ότι μπορούμε εμείς οι αριστεροί, να τσακίζουμε τον κόσμο όπως οι δεξιοί. Και έτσι να διεκδικούμε να παραμείνουμε στην εξουσία και να τρώμε όλοι μαζί, όπως και οι προηγούμενοι, απο την κουτάλα, στην πλάτη του κόσμου.  Αφού πρώτα επι μέρες συκοφαντήσαμε  μέχρι και το δικαίωμα της απεργίας απο τις στήλες μας.

Η εποχή το προχωράει παραπέρα και ειρωνεύεται και απο πάνω στο πρωτοσέλιδο:


 

Αυτή είναι η “αντιδογματική” , “ανανεωτική”, “ριζοσπαστική” και “κινηματική”  προσέγγιση του “σοσιαλισμός δεν γίνεται χωρίς (καπιταλιστική) δημοκρατία”. Και επειδή όπως είναι γνωστό αυτή η δημοκρατία δεν αντέχει τους αγώνες των εργαζομένων, δεν τους αντέχει ούτε και ο σοσιαλδημοκρατικός “σοσιαλισμός” του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι είναι λογικό να καταλήξεις  να ειρωνεύεσαι τους εργαζόμενους στην καθαριότητα (και τους εργαζόμενους γενικά), τις μέρες που μετράνε μια νεκρή συνάδελφο τους. Και με την λέξη “ορισμένους” στο πρωτοσέλιδο να τους τσουβαλιάζεις επίτηδες με την ΝΔ και τους εργολάβους των δήμων. Όλα για την αριστερά που “δεν θα ρίξει την ασπίδα” και θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να δείξει στους αστούς ότι μπορεί να γίνει καλύτερο πολιτικό προσωπικό τους (δώστε μου άλλη μια τετραετία). Εξάλλου τις ίδιες μέρες η άλλη φιλοκυβερνητική εφημερίδα, η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε το παρακάτω:

«Βλέπω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ αφοσιωμένος»

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ με τον συντάκτη της «Εφ.Συν.» Νίκο Σβέρκο
Μετά απο όλα αυτά “σύντροφοι” της αριστεράς του 21ου αιώνα, εμείς απο αυτό εδώ το ιστολόγιο δεν έχουμε παρά να σας πούμε ότι σας λέγαμε απο το 2010, από τότε που σας έγλυφε σχεδόν όλη- πλήν των τιμητικών εξαιρέσεων- η εξωκοινοβουλευτική αριστερά (που τώρα σας κάνει και κριτική) και πολλοί άλλοι νυν κοψοχέρηδες: Είστε στον σωστό δρόμο για αυτούς που σας πληρώνουν:.Όσο πιο γρήγορα καταλήξετε στην χωματερή της ιστορίας, τόσο το καλύτερο για τους εργάτες. Ξέρουμε ότι δεν θα κάνετε την χάρη να πάτε στο διάολο-και εσείς και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα- μια ώρα αρχίτερα. Αυτό θα είναι δουλειά των εργαζομένων και του μαζικού τους αγώνα. Και τότε οι ειρωνείες δεν θα αρκούν…….

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *