Το σκάνδαλο με τα δηλητηριασμένα αυγά και τα επικίνδυνα ψέματα της κυβέρνησης

 

 

Εκατοντάδες τόνοι αυγών εισήχθησαν από Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία και Βέλγιο!

Γιατί λένε ψέματα στον ελληνικό λαό;

 

 

 

 

Μπορεί στην Ευρώπη το σκάνδαλο με τα δηλητηριασμένα με Fipronil αυγά να έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας (οι ύποπτες για μόλυνση παρτίδες πολλαπλασιάζονται συνεχώς, ενώ οι Αρχές ισχυρών ιμπεριαλιστικών χωρών αλληλοκατηγορούνται για το ποια χώρα έχει την ευθύνη για το νέο διατροφικό σκάνδαλο), όμως η Ελλάδα παρουσιάζεται μια σύγχρονη Νήσος των Μακάρων, απαλλαγμένη από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.

Για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον… ρέκτη υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου δεν τρέχει τίποτα. Ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ Ανδρέας Μανέτας ήταν αυτός που ανέλαβε να ενημερώσει (από ραδιοφώνου) τους όλβιους κατοίκους της Νήσου των Μακάρων ότι δε χρειάζεται ν’ ανησυχούν για τίποτα και πως μπορούν να χλαπακιάζουν ό,τι πουλάνε τα μαγαζιά, ό,τι σερβίρουν οι ταβέρνες, τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, τα φαστφουντάδικα, τα κέτερινγκ σε γάμους, βαφτίσεις, γενέθλια κτλ.

«Η χώρα μας δεν εμπλέκεται προς το παρόν σε αυτές τις παρτίδες, οι οποίες ενοχοποιούνται με την ανίχνευση του Fipronil. Αυτό είναι καλό για εμάς, τουλάχιστον μέχρι στιγμής που μιλάμε», είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ στις 12 Αυγούστου. Προσέξτε τις φράσεις στις οποίες μαυρίσαμε τα γράμματα. Με τέτοιες κουτοπονηριές προσπαθούν να οχυρωθούν έναντι μελλοντικών αποκαλύψεων.

Οταν ρωτήθηκε αν η χώρα μας εισάγει αυγά, ο Μανέτας απάντησε: «Εισάγουμε αυγά. Η Ολλανδία δεν αποτελεί χώρα εισαγωγής αυγών για εμάς. Εμείς εισάγουμε αυγά από χώρες όπως η Ιταλία, η Πολωνία, η Βουλγαρία».

Ο υπουργός Αποστόλου και oι υφιστάμενοί του πήραν εντολή από την ηγεσία της κυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων να κρύψουν το γεγονός, ότι η χώρα μας εισάγει από τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία, δηλαδή τις ιμπεριαλιστικές χώρες που βρίσκονται στην καρδιά του σκανδάλου Fipronil, εκατοντάδες τόνους:

– Κρόκων αυγών αποξηραμένων.
– Κρόκων αυγών σε υγρή κατάσταση.
– Κρόκων αυγών όχι σε υγρή κατάσταση, κατεψυγμένων.
– Αυγών πτηνών χωρίς το τσόφλι τους αποξηραμένων.
– Αυγών πτηνών χωρίς το τσόφλι τους νωπών, βρασμένων.

Εισάγονται, επίσης, κοτόπουλα αναπαραγωγής, κατοικίδια πουλερικά (πετεινοί και κότες) και άλλα είδη πουλερικών, καθώς και διάφορα είδη κρέατος πουλερικών και ολόκληρα πουλερικά σφαγμένα.

Επειδή γνωρίζαμε ότι εισάγονται προϊόντα αυγών και πουλερικών απ’ αυτές τις χώρες ζητήσαμε στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ. Η αρμόδια υπηρεσία μας έδωσε τους πίνακες που μπορείτε να δείτε εδώ εδώ εδώ και εδώ και αφορούν τις εισαγωγές από το 2014 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Για να μείνουμε μόνο στην περίοδο που το σκάνδαλο είναι ομολογημένο, σημειώνουμε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2017 (η ΕΛΣΤΑΤ διαθέτει στοιχεία μέχρι τις 30.6.2017) εισήχθησαν 204,37 τόνοι αυγών (των πέντε κατηγοριών που αναφέραμε παραπάνω). Από τη Γαλλία 132,25 τόνοι, από την Ολλανδία 27,08 τόνοι και από τη Γερμανία 45,04 τόνοι. Είναι προφανές ότι ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ ανέλαβε να παραπληροφορήσει τον ελληνικό λαό.

Το 2014, το 2015 και το 2016 εισήχθησαν από Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία και Βέλγιο, 800, 511 και 544 τόνοι αυγών, αντίστοιχα.

Τα προϊόντα αυτά εισάγονται κυρίως από βιομηχανίες τροφίμων, ξενοδοχεία και εταιρίες κέτερινγκ για παρασκευή διάφορων προϊόντων. Κανείς, όμως, (ούτε οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες) δε γνωρίζει ποιες είναι οι εταιρίες-εισαγωγείς, γιατί έχει καταργηθεί ο έλεγχος εισαγόμενων στην Ελλάδα προϊόντων και τροφίμων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε Προεδρικό Διάταγμα, που έχει εκδοθεί εδώ και δεκαετίες, προβλεπόταν η έκδοση Απόφασης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία θα τυποποιούνταν οι  απαιτούμενες προϋποθέσεις λειτουργίας και αδειοδότησης των εταιριών που εισάγουν προϊόντα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτή η Υπουργική Απόφαση δεν εκδόθηκε ποτέ! Οι λόγοι είναι προφανείς. Οι μεγάλοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που κάνουν το κουμάντο, δε θέλουν να ελέγχονται τα προϊόντα τους, επειδή γνωρίζουν το όργιο που συμβαίνει στις καπιταλιστικές μονάδες τους και εν γνώσει τους ότι σε σε μερικές απ’ αυτές τις χώρες εισάγονται και στη συνέχεια διανέμονται παντού, προϊόντα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία!

Η μόνη δυνατότητα για να βρεθεί ποιες εταιρίες εισάγουν αυτά τα προϊόντα είναι να γίνει έλεγχος στα τιμολόγια, κάτι που θεωρείται πολύ δύσκολο. Υπηρεσιακοί παράγοντες που πιέστηκαν από εμάς στο παρελθόν για να βρουν στοιχεία εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων επικαλέστηκαν αυτή τη δυσκολία για να μην κάνουν τον παραμικρό έλεγχο.

Επομένως, προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας, επιβάλλεται η κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους, να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των εταιριών που εισάγουν αυτά τα προϊόντα και -το σπουδαιότερο- να τις υποχρεώσουν να τα αποσύρουν από την κυκλοφορία και από την παραγωγή γευμάτων στα ξενοδοχεία και στα κέτερινγκ, που μάλιστα εφοδιάζουν με γεύματα νοσοκομεία, γηροκομεία, φοιτητικές λέσχες κ.ά.

Τέλος, όσον αφορά το γενικότερο πρόβλημα που προέκυψε με το σκάνδαλο των μολυσμένων αυγών και πουλερικών με το λίαν τοξικό Fipronil, επιμένουμε στις απόψεις που διατυπώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας (δείτε εδώ). Να προσθέσουμε ότι το Fipronil που χρησιμοποιήθηκε στις μεγάλες καπιταλιστικές πτηνοτροφικές επιχειρήσεις σε Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία και Γερμανία είναι πολύ ισχυρότερο από τα σκευάσματα σε μορφή τζελ που πουλά η BASF ΑΒΕΕ στην Ελλάδα για την καταπολέμηση μυρμηγκιών και ψιλών κατσαρίδων. Στις στρωμνές των πτηνοτροφείων προφανώς χρησιμοποιήθηκε σκεύασμα σε μορφή σκόνης (δεν έχουμε βρει μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι εισάγεται στην Ελλάδα), με υψηλή συγκέντρωση δραστικής ουσίας (97% Fipronil), για να «πιάνει» ψύλλους και ψείρες.

Και βέβαια, είναι ψευδής ο ισχυρισμός, ότι το Fipronil που χρησιμοποιήθηκε στην Ολλανδία και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι μέτρια τοξικό και ότι δεν είναι επικίνδυνη η χαμηλή περιεκτικότητα στα αυγά, στα πουλερικά και στα παράγωγα προϊόντα. Οπως έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν, απ’ αφορμή άλλες όψεις του διαρκούς διατροφικού σκανδάλου, οι διάφοροι τοξικοί παράγοντες δρουν σωρευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό (και στη φύση). Επομένως, η ανίχνευση Fipronil σε τρόφιμα και πρώτες ύλες τροφίμων πρέπει να είναι μηδενική!

 

 

 

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

 

 

 

Πηγή: http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/29067.%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B5-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%B1%CF%8C

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *