Ακροδεξιά/Φασισμός: Επόμενη στάση Ιταλία (Για τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών)

Σχόλιο Praxis: Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ιταλία επιβεβαίωσε (στην τοπική, εγχώρια εκδοχή) ότι είδαμε και στην Ολλανδία, στην Γαλλία, στην Γερμανία κλπ. Παντού στα ιμπεριαλιστικά κέντρα αξιοποιείται η κρίση για να νομιμοποιηθούν και να αναδειχθούν ακροδεξιά και φασιστικά ρεύματα. Ρεύματα που με την σειρά τους βοηθούν τα αστικά πολιτικά συστήματα  να στρέψουν την συζήτηση προς τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον κοινωνικό κανιβαλισμό ή σε ψεύτικα δίπολα του τύπου συντηρητική-προοδευτική (!!!!) Ευρωπαική Ένωση. Δίπολα που αξιοποιούν και οι σοσιαλδημοκράτες, που με την πολιτική τους τελικά διαμορφώνουν όρους ενίσχυσης του φασισμού.

Ο πραγματικός στόχος τους βέβαια είναι το τσάκισμα και η (ακόμα και προληπτικά) καταστολή των εργατικών και λαικών αντιστάσεων που γεννάει και θα γεννήσει αυτή η πολιτική που υποστηρίζουν. Ο καθοριστικός παράγοντας εδώ είναι ο αρνητικός συσχετισμός για τις δυνάμεις της εργασίας και η ανυπαρξία σχετικά μαζικού ταξικού και κομμουνιστικού ρεύματος στην Ευρώπη. Έτσι οι αστικές τάξεις σε όλη την ήπειρο, πίσω από τα θολά φώτα του “Ευρωπαικού πολιτισμού” σηκώνουν την κουρτίνα για να βγεί στην σκηνή όλη η σαπίλα της ακροδεξιάς.

Στην Ελλάδα βέβαια, λόγω του χαρακτήρα της κρίσης, όλα αυτά τα ζούμε από το 2010 και τώρα, χάρη στην κυβέρνηση της αριστεράς, γνωρίζουν νέα μεγαλεία. Φαβέλες, σωβινιστικά συλλαλητήρια, “εθνικοί” κίνδυνοι, νταβατζιλίκι στα Βαλκάνια, στήριξη όποιας χούντας υπάρχει στην ανατολική μεσόγειο για να πάρουμε καλύτερες θέσεις στα παζάρια με τους απέναντι, πατριδοκαπηλεία, θρησκοληψία,κυνήγι θεατρικών καλλιτεχνικών παραστάσεων, “αφορισμός” σατανικών αγαλμάτων κλπ. Με άλλα λόγια, όταν εδώ στην Ελλάδα έφτιαχναν τους φασίστες, οι Ευρωπαίοι ήταν ακόμα στα δέντρα…

 

 

 

Πρώτο κόμμα στην Ιταλία το Κίνημα Πέντε Αστέρων – Ενισχύεται η ακροδεξιά

Έκλεισαν οι κάλπες

 

 

 

 

Στις 23.00 ώρα Ιταλίας έκλεισαν οι κάλπες και τα ιταλικά μέσα δίνουν τις πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα. Ιδού τα αποτελέσματα όπως τα δίνει η τηλεόραση RAI.

Πρώτο κόμμα στην Ιταλία αναδεικνύεται το Κίνημα Πέντε Αστέρων με το 30,92% των ψήφων και 235 έδρες στην κάτω Βουλή, ωστόσο ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα είναι η συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς με το 36,98% των ψήφων, βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων, με πάνω από τα μισά εκλογικά τμήματα να έχουν ενσωματωθεί, μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera, που επικαλείται στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Στις τάξεις της συμμαχίας της δεξιάς, η Λέγκα του Βορρά (συγκεντρώνει το 18,69% των ψήφων) υπό τον Ματέο Σαλβίνι αναμένεται να καταλάβει 117 έδρες, το Φόρτσα Ιτάλια (13,45%) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι 102 και τα Αδέλφια της Ιταλίας (4,25%) 28, κατά τα στοιχεία της Κοριέρε ντέλα Σέρα.

Μάλιστα, ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αυτοπαρουσιαζόταν στις Βρυξέλλες ως ο μόνος κυματοθραύστης του λαϊκισμού και των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, μοιάζει να έχασε το στοίχημα που είχε βάλει.

Το Δημοκρατικό Κόμμα βλέπει το ποσοστό του να υποχωρεί στο 24,40% και θα καταλάβει 107 έδρες στην επόμενη ιταλική κάτω Βουλή, ενώ το αριστερό κόμμα Ελεύθεροι και Ίσοι περιορίζεται στο 3,55% των ψήφων και δεν θα ξεπεράσει τις 15 έδρες στο σώμα, κατά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας.

 

 

Ενισχυμένη η συμμαχία δεξιάς – άκρας δεξιάς

 

 

Τα ιστορικά ρεκόρ που πέτυχαν ως προς τις επιδόσεις τους στις κάλπες οι λαϊκιστές του Κινήματος Πέντε Αστέρων και οι ακροδεξιοί της Λέγκας του Βορρά υπό τον Ματέο Σαλβίνι ανακατεύουν την τράπουλα και βυθίζουν τη χώρα στην πολιτική αβεβαιότητα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα περάσει άσχημη νύχτα», πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής μέσω Twitter η πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, η Μαρίν Λεπέν.

Η Λέγκα διεξήγαγε μια εκστρατεία που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια, έναν άκρως αντιμεταναστευτικό λόγο και την προβολή αδιάλλακτων θέσεων απέναντι «στις Βρυξέλλες», που όπως φαίνεται είχε αποτέλεσμα στη χώρα η οποία έχει υποδεχθεί 690.000 πρόσφυγες και μετανάστες από το 2013 κι όπου ο ευρωσκεπτικισμός έγινε αέρας στα πανιά της.

«Πρώτα οι Ιταλοί», «Στοπ στην εισβολή»: οι γιγαντοαφίσες της εκστρατείας στην έδρα της Λέγκας, στο Μιλάνο, υπενθυμίζουν τις θεματικές που πρόβαλε αέναα ο 44χρονος Σαλβίνι καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, από τον βορρά ως τον νότο της χερσονήσου. «Το πρώτο μου σχόλιο: ευχαριστώ!», έγραψε στο Twitter περί τα μεσάνυχτα ο ηγέτης της Λέγκας, ο οποίος δεν αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια για το αποτέλεσμα παρά αργότερα σήμερα το πρωί.

 

 

 

 

http://www.alfavita.gr/arthron/kosmos/apotelesmata-italia-katarreei-o-rentzi-proto-me-diafora-kinima-pente-asteron

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *