Ανακοίνωση του ΚΚ Τουρκίας για την απόπειρα πραξικοπήματος

 

 

Ανακοίνωση του ΚΚ Τουρκίας για την απόπειρα πραξικοπήματος

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί το λαό μας να οργανωθεί στις τάξεις του Κόμματος ενάντια στους εχθρούς του λαού και της ανθρωπότητας.

Η απελευθέρωση μας είναι στα δικά μας χέρια.

Δεν έχουμε όλες τις λεπτομέρειες για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία κατά τις ώρες μεταξύ της 15ης Ιουλίου και 16 Ιουλίου.

Ωστόσο, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα σχέδια που υποστηρίζονται από ξένες δυνάμεις, που δεν λαμβάνουν την εξουσία τους από την εργατική τάξη, δεν μπορούν να νικήσουν το σκοταδιστικό AKP και να λύσουν τα προβλήματα της Τουρκίας.

Τα σημερινά γεγονότα μας υπενθύμισαν την ακόλουθη πραγματικότητα για μια ακόμη φορά: Είτε ο λαός της Τουρκίας θα οργανωθεί για να απαλλαγούμε από το ΑΚΡ ή οι αντιδραστικές πολιτικές του ΑΚΡ θα ενταθούν,η  καταστολή θα αυξηθεί, οι σφαγές, οι λεηλασίες και οι κλοπές θα συνεχιστούν.

Η μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει το ΑΚΡ είναι δύναμη του λαού, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σε αυτό.

Το ΑΚΡ είναι υπεύθυνο για όλα αυτά που έγιναν απόψε. Όλοι οι παράγοντες που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση και οι συνθήκες είναι το προϊόν της εξουσίας του ΑΚΡ και των ντόπιων και ξένων αφεντικών που το υποστηρίζουν.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο κύριος υπεύθυνος είναι το ΑΚΡ δεν σημαίνει ότι η απόπειρα πραξικοπήματος αυτή είχε ενορχηστρωθεί από τον ίδιο τον Ερντογάν, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του, όπως να ανοίξει το δρόμο για μια εκτελεστική προεδρία ή την εκκαθάριση των εμποδίων που αντιμετωπίζει για το νέο σύνταγμα.

Η ένταση και οι ανταγωνισμοί μεταξύ των διαφορετικών ομάδων εντός του κράτους και των ενόπλων δυνάμεων που είναι γνωστό ότι υπάρχουν για κάποιο χρονικό διάστημα, έχουν μετατραπεί σε ένοπλη σύγκρουση. Ενώ η ένταση μεταξύ αυτών των δυνάμεων είναι πραγματική, είναι ψέμα ότι κάποια από τις πλευρές στη σύγκρουση αυτή εκπροσωπεί τα συμφέροντα του λαού.

Μετά από αυτό, η αναζήτηση για τη κατάλυση της εξουσίας του ΑΚΡ από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα είναι τόσο λάθος, όσο η παροχή οποιαδήποτε υποστήριξης στο ΑΚΡ με το πρόσχημα της αντίθεσης στους πραξικοπηματίες, από όπου και αν προέρχεται. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να γίνει στο όνομα της στήριξης της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία είναι να στηριχτεί το ΑΚΡ, που έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι είναι εχθρός της ανθρωπότητας.

Αν και δεν έχουν ενορχηστρώσει αυτό το πραξικόπημα, ο Ερντογάν και το ΑΚΡ θα κάνουν μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν τις συνθήκες που προέκυψαν και την υποστήριξη που έλαβαν ως μέσο για να αυξήσουν τη νομιμότητά τους. Ο λαός μας πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τα εναντίον του μέτρα που είναι βέβαιο ότι το ΑΚΡ θα πάρει τις επόμενες ημέρες. Η κλιμάκωση του αγώνα εναντίον του ΑΚΡ και του σκοταδισμού του,είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, χωρίς το AKP να μπορέσει να σταθεροποιήσει την κλονιζόμενη εξουσία του. Το γεγονός ότι όλα τα τζαμιά στην Τουρκία μεταδίδουν συνεχώς την προπαγάνδα του Ερντογάν όλη τη νύχτα, είναι μια συγκεκριμένη ένδειξη του επείγοντος χαρακτήρα καθηκόντων μας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί το λαό μας να οργανωθεί στις τάξεις του Κόμματος ενάντια στους εχθρούς του λαού και της ανθρωπότητας.

Η απελευθέρωση μας είναι στα δικά μας χέρια.

Αναδημοσίευση απο: http://fadomduck2.blogspot.gr/2016/07/blog-post_16.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *