Απαράδεκτη λογοκρισία στο διαδίκτυο

Από το άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου

 

 

Απαράδεκτη λογοκρισία στο διαδίκτυο

 

 

 

 

Σε μια απαράδεκτη λογοκρισία – απαγόρευση προχώρησε στις 3 Ιούνη η εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook, μπλοκάροντας για 24 ώρες το λογαριασμό του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου, εξαιτίας μιας ανάρτησης για την Κάνδανο, που συνέδεε τα εγκλήματα των ναζί με τους σημερινούς υμνητές τους, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Η ανάρτηση είχε τίτλο «Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;» και δίπλα στην ιστορική φωτογραφία με το στρατιώτη των SS να δίνει τη χαριστική βολή σε εκτελεσμένο κάτοικο της Κανδάνου παρουσιαζόταν μια φωτογραφία του Κασιδιάρη, όπου επιδεικνύει το τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό.

Στο κείμενο, εκτός από το ιστορικό της σφαγής της Κανδάνου, με αφορμή την επέτειο, καταγράφονταν και διάφορα αποσπάσματα από άρθρα και δηλώσεις των χρυσαυγιτών, όπου υμνούν τον εθνικοσοσιαλισμό.

Προφανώς μετά από καταγγελίες, που δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς από πού προέρχονται, ο λογαριασμός μπλοκαρίστηκε προσωρινά, επειδή «παραβιάζει τους όρους λειτουργίας» του Facebook, σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία, με την προειδοποίηση ότι την επόμενη φορά θα μπλοκαριστεί για 3 μέρες και μετά θα κλείσει εντελώς.

Μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έκανε σήμερα αναφορά στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο αρμόδιος επίτροπος είπε ότι το περιστατικό θα ερευνηθεί.

 

 

 

https://www.902.gr/eidisi/politiki/160238/aparadekti-logokrisia-sto-diadiktyo

 

 

 

 

1 σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *