Αποχαιρετισμός στον σύντροφο Βασίλη Κοντομήτρο

Αναδημοσιεύουμε -κατ’ εξαίρεση- κείμενο από την ” Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση -Εκτός σχεδίου”, για να αποχαιρετήσουμε και απο την πλευρά μας τον σύντροφο Βασίλη Κοντομήτρο. Ο σ. Βασίλης Κοντομήτρος υπήρξε μαχητής της κομμουνιστικής υπόθεσης, άοκνος αγωνιστής του εργατικού και ταξικού κινήματος. Καλό ταξίδι σύντροφε…
Ο ακριβός μας σύντροφος και φίλος, ο Βασίλης Κοντομήτρος , έχασε την πολύμηνη τελευταία του μάχη για τη ζωή, μάχη άνιση, παλεύοντας λεβέντικα μέχρι τελευταία στιγμή, κόντρα σε μια απ’ τις χειρότερες μορφές της “επάρατης νόσου”, το απόγευμα της Κυριακής 15 Φλεβάρη, λίγο πριν συμπληρώσει τα 57 του χρόνια.

 

Είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε τον Βασίλη και να βαδίζουμε μαζί τα τελευταία εννιά χρόνια. Ιδρυτικό μέλος της κίνησής μας, δόθηκε ολόψυχα στη συγκρότηση και το ρίζωμα της Εκτός Σχεδίου, της δημοτικής κίνησης της αντικαπιταλιστικής  Αριστεράς στη Νέα Ιωνία. Μιας περιοχής, δεύτερο σπίτι του, που παρότι δεν κατοικούσε, έτρεφε βαθιά αγάπη γι αυτήν, για τους ανθρώπους της, τους δρόμους της, τις γειτονιές της, καθώς τη γνώριζε πάρα πολύ καλά, αφού για πολλά χρόνια εργαζόταν στο δήμο της Νέας Ιωνίας.

 

Ενεργό μέλος του  σωματείου εργαζομένων του δήμου Νέας Ιωνίας, ο αγαπημένος μας Βασίλης, από πολύ νέος ήταν μπροστά στους αγώνες και στις απεργίες, πάντα κοντά στους συντρόφους του, δίπλα στους συναδέλφους του.

 

Δεν του άρεσαν τα μεγάλα λόγια του Βασίλη, ήταν μάχιμος αγωνιστής και άνθρωπος της πράξης.

 

Ευθύς και ντόμπρος, η ψυχή της παρέας, με σπάνια αίσθηση του χιούμορ, καυστικός, μα πρώτα απ’ όλα αυτοσαρκαστικός, ατρόμητος και ακούραστος,  ψύχραιμος και αποφασιστικός, όλοι γνωρίζαμε ότι μπορούσαμε πάντα να στηριχτούμε πάνω του, χωρίς δεύτερη σκέψη, στα εύκολα αλλά  κυρίως στα δύσκολα.

 

Ο Βασίλης δεν πίστευε ούτε σε ήρωες ούτε σε σωτήρες. Πίστευε στη δύναμη του λαού. Ήταν ένας από εμάς. Ένας αγωνιστής, ένας μάχιμος, ειλικρινής, βαθιά ανιδιοτελής σύντροφος, γεμάτος αγωνίες και ερωτήματα.

 

Το πάθος του για την πολιτική δράση και την επανάσταση, η πίστη του για μια άλλη κοινωνία,  τον χαρακτήριζε και τον ακολουθούσε πάντα. Ο τσαμπουκάς και η μαχητικότητα, το χιούμορ και η συντροφικότητα, το ενδιαφέρον για τους φίλους και τους συντρόφους, η μεγάλη αγάπη και αδυναμία που είχε στη σύντροφό του Σούλα, και τις κόρες του, τη Νάσια και τη Νάντια, τον συνόδευαν παντού.

 

Και ο ίδιος φρόντισε να τον συνοδεύσουν μέχρι τέλους. Παλεύοντας παλικαρίσια μέχρι τελευταία στιγμή. Παράδειγμα αξιοπρέπειας με τη στάση ζωής που κράτησε ως το τέλος. Δίνοντας εκείνος κουράγιο, σ’ όλους εμάς τους γύρω του.

 

Είναι τραγικά βίαιος Βασίλη, ο τρόπος που αποχωριζόμαστε.

 

Μα θα μείνεις για πάντα στη σκέψη, στις καρδιές και στους αγώνες μας.

 

Με απερίγραπτη θλίψη και θυμό, οι σύντροφοι και συντρόφισσες του Βασίλη, αποχαιρετάμε τον ακριβό μας σύντροφο και υποσχόμαστε να βαδίσουμε στους ίδιους δρόμους που περπατούσαμε μαζί του τόσα χρόνια, στις διαδηλώσεις και τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο.

Αντίο σύντροφε…

 

Πηγή : ektossxediou.blogspot.g

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.