Απόλυση εργαζομένης στα «Mikel» -Δυναμική απάντηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων

 

 

 

Απόλυση εργαζομένης στα «Mikel» -Δυναμική απάντηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων

 

 

 

 

Στην απόλυση εργαζομένης στην αλυσίδα  καφέ «Mikel», προχώρησε η εργοδοσία, δείχνοντας για μια ακόμα φορά το στυγνό πρόσωπο της. Στην  επιχείρηση, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, κυριαρχούν συνθήκες υπερεκμετάλλευσης και καταστρατήγησης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα τα αφεντικά επιχειρούν με κάθε τρόπο να εκφοβίσουν τους υπαλλήλους κραδαίνοντας μόνιμα το «χαρτί» της απόλυσης. Τελευταία «θύμα» της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, εργαζόμενη στο κατάστημα «Mikel»  της οδού Πανεπιστημίου. Απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες εργασίας. 

Το πρωί του Σαββάτου, μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων «Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων του Νομού Αττικής», πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση έξω από χώρο του καταστήματος, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζομένης. 

Σε ανακοίνωση του, το Συνδικάτο, καταγγέλλοντας την εργοδοτική τρομοκρατία, σημειώνει:

«Η εργοδοσία των καφέ «Mikel» με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, για μία ακόμη φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο προχωρώντας στην απόλυση μίας ακόμη εργαζόμενης που σήκωσε το κεφάλι της απέναντι τους, που δεν υπέκυψε στις απειλές και τη τρομοκρατία, στη πίεση και την εντατικοποίηση που υπάρχει στα καταστήματα. Για άλλη μια φορά τα «Μικέλ» απολύουν συναδέλφους που αντιδρούν , που δεν συμμορφώνονται με τα θέλω τις εργοδοσίας.

Την ίδια ώρα που η εταιρεία προφασίζεται στην επίσημη σελίδα της ότι «συμβάλλουμε ενεργά στη μείωση της ανεργίας και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Στα Mikel σεβόμαστε τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, εξασφαλίζουμε γι’ αυτούς άριστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ενώ καλλιεργούμε τις δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους». Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι σε αυτήν δουλεύουμε στην ουσία για ένα ξεροκόματο, υπό τις απειλές και με τον διαρκή φόβο της απόλυσης . Μπορεί να δουλεύουμε 10 ώρες αν χρειαστεί, όπως γίνεται στο κατάστημα στη Πανεπιστημίου, ή και εκεί που η εταιρεία έχει Franchise μαγαζιά για να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη, καταστρατηγείται πλήρως κάθε δικαίωμα ακόμα και τα βασικά όπως το επίδομα αδείας, η άδεια , το Δώρο Χριστουγέννων .

Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο ότι οι εργοδότες συνολικά στηρίζονται στη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ότι αυτή η βαρβαρότητα που ζούμε είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που χαράζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις σε πλήρη αρμονία με τα κόμματα που στήριξαν τα μνημόνια , τους στόχους για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία πάνω στις πλάτες μας, στις ζωές μας.

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες.

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αντιδράσουμε!

Οργανωμένα να αγωνιστούμε και να βάλουμε φρένο στην εργοδοσία που απολύει όποτε θέλει για να μας τρομοκρατεί. Να αγωνιστούμε για να αυξηθεί ο μισθός μας να μην είναι κανένας με ατομικές συμβάσεις και να διαπραγματευεται με τι όρους θα δουλεύει μόνος του.

Περνάμε στην αντεπίθεση στις 14 Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Δίνουμε απάντηση στις απολύσεις και στη τρομοκρατία στα Μικέλ!

Δίνουμε απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των οικογενειών μας!

Συμμετέχουμε μαζικά μέρος στην απεργιακή προσυγκέντρωση που καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού 10 π.μ. στη πλατεία Κάνιγγος!

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων».

 

http://www.imerodromos.gr/apolysi-ergazomenis-sta-mikel-dynamiki-apantisi-tou-syndikatou-ergatoypallilon/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.