Εκδικητικές απολύσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ 105,5 Στο Κόκκινο

 

 

Εκδικητικές απολύσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ 105,5 Στο Κόκκινο

 

 

Με περίσσια αριστερή εκδικητικότητα απάντησε η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο 105,5 – που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ – στη σθεναρή στάση των εργαζομένων να μη δεχθούν οριζόντια περικοπή των ήδη χαμηλών μισθών τους κατά 20%.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις απολύσεις και έπονται κι άλλες. Πριν από λίγες ημέρες πάντως εκπρόσωπος της εργοδοσίας είχε, παραπλανητικά, δεσμευθεί στο ΣΕΠΕ ότι η διοίκηση θα πάρει πίσω τελικά το θέμα των μειώσεων. Μετά και τις σημερινές εξελίξεις είναι προφανές ότι υπήρχε σαφέστατο σχέδιο για απολύσεις εξ’ αρχής.

Χθες πάντως είχε πραγματοποιηθεί θυελλώδης, όπως πληροφορούμαστε, συνέλευση Στο Κόκκινο, με αποκορύφωμα μέλη της διοίκησης του σταθμού να φτάσουν στο σημείο να αρνηθούν να αποχωρήσουν από το χώρο της συνέλευσης, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν χωρίς την εργοδοτική πίεση να αποφασίσουν για το μέλλον τους. 

Όπως αποδεικνύεται αυτή η άρνηση ήταν επί σκοπώ μιας και την επόμενη, μέσω των απολύσεων, φάνηκε ότι παρέμειναν μόνο και μόνο για να κάνουν προγραφές των πλέον «ανυπότακτων». Για την ιστορία, οι εργαζόμενοι σχεδόν ομόφωνα αποφάσισαν να μην κάνουν αποδεκτό το περαιτέρω πετσόκομμα των μισθών τους.

Μιλάμε για την ίδια διοίκηση η οποία χρωστάει δεδουλευμένα μηνών, αρνείται την καταβολή τους ενώ στην περίφημη πρόταση «σωτηρίας» που τελεσιγραφικά ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους, η οποία περιελάβανε την οριζόντια περικοπή, εμπεριέχονταν και ο όρος να «χαριστούν» στην εργοδοσία οι μισθοί που οφείλονται.

Μιλάμε για τη διοίκηση που επί μήνες έχει εγκαταλείψει τον σταθμό πλήρως, που είχε αφήσει επί μέρες τον σταθμό χωρίς ρεύμα – λόγω βλάβης της ΔΕΗ – και υποχρέωνε τους συντάκτες να χρησιμοποιούν τα δεδομένα των κινητών τους για να τσεκάρουν τις ειδήσεις στο διαδίκτυο καθώς δεν υπήρχε ίντερνετ στο κτίριο. Είναι η διοίκηση που έχει αφήσει τον σταθμό με μια οικιακή γραμμή ίντερνετ – η οποία τις περισσότερες φορές είναι εκτός λειτουργίας – με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μεταφέρονται με τους προσωπικούς φορητούς υπολογιστές τους σε παρακείμενη καφετέρια για να χρησιμοποιήσουν την εκεί σύνδεση. 

Τώρα, λοιπόν, η πεφωτισμένη διοίκηση της Αριστεράς, η οποία λαμβάνει τη νομιμοποίηση της και χαίρει της πλήρους στήριξης και εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (μιας και το κόμμα είναι ο εργοδότης), εφαρμόζει την, με «σαφές ταξικό» πρόσημο, αριστερή πολιτική, απολύοντας σωρηδόν.

 

 

 

http://katalipsiesiea.blogspot.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *