Η κυβέρνηση δίνει το επίδομα ανεργίας απευθείας δώρο στη μεγαλοεργοδοσία

 

 

Η κυβέρνηση δίνει το επίδομα ανεργίας απευθείας δώρο στη μεγαλοεργοδοσία

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

 

 

Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει τα νέα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βάλει χέρι σε ένα από τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Σπεύδοντας να αποδείξουν πόσο καλοί υπηρέτες του κεφαλαίου είναι, αυτή τη φορά, έβαλαν στο στόχαστρό τους το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας, που, αφού έχει ροκανιστεί με διάφορους τρόπους από το κεφάλαιο, αποτελεί τη μοναδική μέριμνα που υπάρχει για τους ανέργους και το οποίο παίρνει μόλις το 10% των ανέργων.

Με πρόσχημα την “καταπολέμηση της ανεργίας” το δίνει δώρο απευθείας στη μεγαλοεργοδοσία, προσπαθώντας να το περάσει σαν θετικό μέτρο που θα καταπολεμήσει την “παθητική” επιδότηση των ανέργων.

Εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα αυτά είναι προφάσεις για να καταργηθεί ένα ακόμα εργατικό δικαίωμα και να κρυφτεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που αυτοί οι ίδιοι δημιούργησαν. Είναι ένα μέτρο που έρχεται να διευρύνει ακόμα περισσότερο τις ελαστικές και ευέλικτες μορφές απασχόλησης και να δώσει φτηνά εργατικά χέρια στο κεφάλαιο.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά σε τέτοιες εξελίξεις, οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι και του δικού μας κλάδου πρέπει να απαντήσουν με οργάνωση της πάλης τους.

Δυναμώνουμε την πάλη για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Για να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ελαστικών μορφών απασχόλησης, οι ενοικιαζόμενοι εργάτες, για να κλείσουν τα δουλεμπορικά γραφεία.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Αναδημοσίευση απο: http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/107069/i-kyvernisi-dinei-epidoma-anergias-apeytheias-doro-sti-megaloergodosia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *