Ιταλία: Απεργός εργάτης δολοφονήθηκε όταν φορτηγό της επιχείρησης έπεσε πάνω στις απεργιακές φρουρές

 

 

Εργάτης δολοφονήθηκε όταν φορτηγό της επιχείρησης έπεσε πάνω στους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την απεργία τους

 

 

 

 

 

Ένας απεργός εργάτης δολοφονήθηκε, όταν φορτηγό της εταιρείας έπεσε πάνω στην απεργιακή φρουρά τα ξημερώματα της Πέμπτης. Θύμα είναι ο Abd Elsalam Ahmed Eldanf, Αιγύπτιος εργάτης 54 ετών, πατέρας πέντε παιδιών. Το περιστατικό σημειώθηκε στις αποθήκες της εταιρείας Logistic GLS, στην Πιατσέντσα.  

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις του συνδικάτου USB (μέλος της ΠΣΟ) στις αποθήκες της εταιρείας υπήρχε απεργιακή φρουρά που περιφρουρούσε την απεργία που είχε προκηρύξει η USB, όταν με εντολή της εργοδοσίας ένα φορτηγό της εταιρείας έσπασε το μπλόκο των απεργών σκοτώνοντας τον 54χρονο εργάτη και τραυματίζοντας έναν ακόμα. Και όλα αυτά με την παρουσία της αστυνομίας στον χώρο.

Η USB προκήρυξε 24ωρη πανιταλική απεργία στον κλάδο και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στη Ρώμη το απόγευμα.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η εργοδοσία στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί τα κέρδη της δεν διστάζει να δολοφονήσει έναν απεργό εργάτη, ενώ σημειώνει πως αντίστοιχο γεγονός είχε συμβεί σε αποθήκες της ίδιας εταιρείας στο Μιλάνο χωρίς να υπάρξουν θύματα λίγους μήνες πριν.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚ (Ιταλία) καλεί σε κινητοποίηση για να καταδικαστεί η βάρβαρη δολοφονία του απεργού, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των συνδικάτων και αναφέρει ότι αυτό το γεγονός είναι ακόμα μια απόδειξη για την αναγκαιότητα της οργάνωσης των εργαζομένων και την διεξαγωγή συμπερασμάτων ενάντια σε αυταπάτες που καλλιεργούνται, τονίζοντας «Ή αυτοί που δουλεύουν ή αυτοί που εκμεταλλεύονται. Ή αυτοί ή εμείς. Ενδιάμεση δυνατότητα δεν υπάρχει».

 

Αναδημοσίευση απο: http://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/108350/dolofonia-apergoy-apo-fortigo-tis-epiheirisis-kata-tin-diarkeia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *