Κάλεσμα για συμπαράσταση από το Σωματείο της Eurodrip που δέχεται επίθεση από την εργοδοσία

 

Συνάδελφοι,

 

 

Όπως γνωρίζετε, το Σωματείο μας δέχεται μεγάλη επίθεση από την εργοδοσία στα πρώτα του βήματα. Στόχος της εργοδοσίας δεν είναι άλλος από το να αποθαρρύνει τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο Σωματείο, να μη μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε. Αποκορύφωμα αυτής της επίθεσης -πέραν των υπολοίπων- ήταν οι δύο τρομοκρατικές απολύσεις μελών του Σωματείου μας στις 2 και 3 Ιούλη, παραμονές των πρώτων μας εκλογών για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, αντιπροσώπων και των υπόλοιπων οργάνων.

 

Μέχρι τώρα έχει εκφραστεί ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης από την ίδια την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία. Αυτή η γνήσια εργατική – ταξική αλληλεγγύη μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας

 

Σε αυτή τη φάση, πέρα από τις υπόλοιπες κινήσεις που θα κάνει το Σωματείο μας, έχει μεγάλη αξία να κρατηθεί το θέμα στη δημοσιότητα γιατί είναι κάτι που πιέζει την εργοδοσία. Επίσης, τα ψηφίσματα αναρτούνται στους πίνακες ανακοινώσεων του Σωματείου και παίρνουν κουράγιο οι συνάδελφοι.

 

Σ’ αυτά τα πλαίσια, θα θέλαμε και τη δική σας συνδρομή. Θα ήταν σημαντικό για εμάς αν μπορούσατε να απευθυνθείτε στα Σωματεία της δύναμής σας ώστε να βγουν και άλλα ψηφίσματα συμπαράστασης, καταγγελίες προς την εργοδοσία κλπ.

 

Σας επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του Σωματείου μας σχετικά με τις απολύσεις.

 

Καλό θα ήταν τα ψηφίσματα,  εκτός από το email του Σωματείου (somatio.erg.eurodrip@gmail.co m), να στέλνονται και στην Εταιρεία(Fax: 2262054801, email:main@eurodrip.gr).

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε πληροφορίες-ενημέρωση.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EURODRIP

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ  ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ: 48/2017

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: 939

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6977889403, 6983107895, 6985795356

e-mail: somatio.erg.eurodrip@gmail.com

 

EURODRIP WORKERS UNION

Authorisation decision of the District Court of Thiva: 48/2017

Trade Unions’ book registration: 939

Tel: 6977889403, 6983107895, 6985795356

e-mail: somatio.erg.eurodrip@gmail.com

 

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Praxis Review Συντάκτης άρθρουΑπάντηση

    Είσαι μέλος του Σωματείου (οποιουδήποτε) και μαζέυεις κόσμο για εκλογές και κινητοποιήσεις; τα παιδιά σου δεν τα σκέφτεσαι; ή την οικογένεια; ή το μέλλον σου; ή ότι εδώ έχεις δουλειά; όχι; πέρνα από το λογιστήριο ή το γραφείο κάτι σε θέλουν…..παντού τα ίδια….

    Δεν θα τους περάσει όμως. Τα ίδια κάνουν σε όλους τους κλάδους. Τα ίδια έκαναν πχ και στο Φάρμακο και μετά από πολλές και άνισες μάχες που έδωσε το συνδικάτο, ψήφισαν 1500 εργαζόμενοι από πολλές μεγάλες επιχειρησιακές μονάδες. Και σε άλλους μεγάλους κλάδους που είχαν τέτοιες διαδικασίες έγιναν τα ίδια.

    Οι εργοδότες ξέρουν καλά ότι, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται ξανά μαζικότερη συμμετοχή σε πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Και τρέχουν να τσακίσουν οτιδήποτε κινείται, με όπλο τους νόμους ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ κλπ

    Δεν θα τα καταφέρουν. Αλληλεγγύη στο Σωματείο της Eurodrip, στους συναδέλφους που δίνουν τις μάχες στους χώρους δουλειάς. Κάτω η εργοδοτική τρομοκρατία, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα για όλους τους συναδέλφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *