Καλούν σε «πατριωτικό» έρανο για τον πόλεμο που έρχεται!

 

Καλούν σε «πατριωτικό» έρανο για τον πόλεμο που έρχεται!

 

 

 

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης 1 δισ. ευρώ για το στρατό από τον Αν. Ανδρεάδη

Αυτοί που αφήνουν τους ξενοδοχοϋπάλληλους χωρίς επιδόματα, αυτοί που τους ξεζουμίζουν χωρίς ρεπό για 6 και 7 μήνες,

αυτοί που πέτυχαν πριν 5 χρόνια – με αύξηση του τουρισμού – να μειώσουν 15% τις αμοιβές των ξενοδοχοϋπαλλήλων,

καλούν σε «πατριωτικό» έρανο για τον πόλεμο που βλέπουν (ή ίσως κι επιθυμούν) να έρχεται.

Επειδή θα πολυστέψουν οι πατριωτικές κορώνες και τα εθνικιστικά παραληρήματακαλό είναι να δούμε ποιοι ετοιμάζονται να χρηματοδοτήσουν (από τον κλεμμένο κόπο των εργατών τους φυσικά) τον πόλεμο…

Εκτός από τον ιδρώτα των εργατών, θα ζητήσουν και το αίμα τους και σε αυτή και στην απέναντι μεριά του Αιγαίου, την ώρα που οι καπιταλιστές θα μετράνε τα κέρδη τους...

Παραθέτω την είδηση όπως δημοσιεύτηκε στον Σκάϊ:

«Πρωτοβουλία συγκέντρωσης 1 δισ. ευρώ για το στρατό από τον Αν. Ανδρεάδη»

«Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση 1 δισ. ευρώ από όλους τους εύπορους Έλληνες για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων ξεκινάει ο διευθύνων σύμβουλος της Σάνη ΑΕ και της κατασκευαστικής εταιρείας Ανδρεάδης – Ζησιάδης ΑΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο τέως πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) τόνισε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι είναι η κατάλληλη προσπάθεια για τη συγκέντρωση, εντός του έτους, του ποσού αυτού, από όλους τους εύπορους Έλληνες πατριώτες και ιδρύματα στην χώρα και στο εξωτερικό.

«Θα συμμετάσχουμε πολλοί, αρκεί να υπάρξει υπερκομματική συνεννόηση με σχέδιο και διαφάνεια»

επισημαίνει ο κ. Ανδρεάδης, που φαίνεται να πιστεύει ότι αυτός ο στόχος είναι εφικτός, αλλά και αναγκαίος στην κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία που διανύουμε.»

 

Καλούν σε «πατριωτικό» έρανο για τον πόλεμο που έρχεται

 

Πηγή: Skai.gr

Αντί επιλόγου:

Τούτος ο πόλεμος που έρχεται
Δεν είναι ο πρώτος

Πριν απ’ αυτόν γίνανε κι άλλοι πόλεμοι
Όταν ετέλειωσε ο τελευταίος
Υπήρχαν νικητές και νικημένοι

Στους νικημένους ο φτωχός λαός
Πέθαινε απ’ την πείνα
Στους νικητές ο φτωχός λαός
Πέθαινε το ίδιο

Απόσπασμα από ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, γραμμένο το 1939 με τίτλο: «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου»

 

 

 

 

 

http://www.rovespieros.gr/patriotikos-eranos-polemos-erxetai/

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Praxis Review Απάντηση

    Αυτό το παράδειγμα, μαζί με άλλα παραδείγματα, όπως εκείνα τα ζαχαροπλαστεία που, σε μια πρωτοφανή εκδήλωση καπηλείας του νεκρού πιλότου, ανακοίνωσαν απο το ….facebook σύνταξη 500 ευρώ το μήνα στην οικογένεια του νεκρού, ίσως θα μπορούσε να προβληματίσει για την κατάσταση και ταξική συνείδηση της κυρίαρχης τάξης στην Ελλάδα. Η οποία φαίνεται-τουλάχιστον σε διακριτά τμήματα της-να αντιλαμβάνεται πλήρως και για το ποιούς λόγους θα γίνει-αν γίνει-οποιαδήποτε πολεμική κλιμάκωση και ποιά συμφέροντα θα διακυβευθούν. Και για αυτό σπεύδει να προωθήσει και να υποστηρίξει τον μιλιταρισμό. Και πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.

    Η εικόνα τον επιχειρηματιών που ανακοινώνουν για πλάκα…δισεκατομμύρια για τους “εθνικούς κινδύνους” την ώρα που έχουν τους εργαζόμενους τους στα 300 και 400 ευρώ με το επιχείρημα ότι “δεν βγαίνουμε” είναι μια χαρακτηριστική αποτύπωση της ουσίας του ελληνικού καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού. Και της αστικής του τάξης, που ούτε αμυνόμενη, ούτε πανικόβλητη, ούτε απλά υποτελής φαίνεται να είναι, όπως δογματικά υποστηρίζουν διάφορες παρωχημένες αναλύσεις της αριστεράς…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.