Κατ’ εικόνα τους κι ο θεός τους

 

Κατ’ εικόνα τους κι ο θεός τους

 

 
 

Εξοργίζεται ο θεός τους από το καρναβάλι. Από τα γλέντια και τους χορούς, εν γένει. Εξοργίζεται κι απ’ τους ομοφυλόφιλους, από το σεξ (με παρέα ή κατά μόνας) και καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Από τις γυναίκες κι από το γυμνό σώμα. Από τον Κέπλερ, τον Τζορντάνο Μπρούνο, τον Γαλιλαίο, τον Δαρβίνο, τον «συμπλεγματικό» Στήβεν Χώκινγκ, από το… μποζόνιο Χιγκς.

Εξανίσταται από τον Λόγο του Καζαντζάκη. Από βιβλία και θεατρικές παραστάσεις. Από την τέχνη και την επιστήμη.

Αλλά ευφραίνεται από την τσίκνα της ψητής ανθρώπινης σάρκας των απανταχού ιερών εξετάσεων, απροκάλυπτων ή καλυμμένων. Από την οσμή του αίματος ολόκληρων λαών και εθνών που εξαφανίστηκαν στο όνομά του. Από τα κονκορδάτα (δυτικά και ανατολικά) με τον φασισμό.

Αρέσκεται στην ανακήρυξη αγίων, μαζικών δολοφόνων και άλλων ανισόρροπων και παντοιοτρόπως  σαλεμένων.

Επιδοκιμάζει το αγύρτικο εμπόριο από σεσηπόσες σάρκες, οστά, κρανία, πετσάκια και πτώματα. Το κερδοφόρο γυρόφερμα  απατεωνίστικων φλογών, θαυματουργών εικόνων, ζωνών, βρακιών, μαντίλων και άλλων εξαρτημάτων, παντοφλών, κομποσκοινιών.

Ευαρεστείται από εικόνες που μυροβολούν, δακρύζουν, εκχύουν διάφορα άλλα υγρά, ίπτανται, περιστρέφονται και ενίοτε, πίπτουν στις κεφαλές δικαίων.

Ικανοποιείται από τον παράνομο πλουτισμό από τα τίμια ξύλα (ισοδύναμα του δάσους του Αμαζόνιου), τα αγιασμένα νερά, τα αντίδωρα. Από την εμπορευματοποίηση της γέννησης, της ονοματοδοσίας, των γάμων και του θανάτου των πιστών τους.

Επικροτεί τα ευχέλαια, τα διαβάσματα, τις λιτανείες, την περιφορά εικόνων, φυσικά με αντίτιμο.

Ηδονίζεται από τον μισάνθρωπο, ρατσιστικό και φασιστικό λόγο του ιερατείου του. Από την εξαπάτηση, το παράνομο κέρδος, την αγυρτεία, την διάβρωση συνειδήσεων και την άμβλυνση των διανοητικών ικανοτήτων του ποιμνίου.

Θεός (τους) είναι αυτός!

 

 

 

Πηγή:http://www.imerodromos.gr/kat-eikona-tous-ki-o-theos-tous/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *