ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την αθώωση από το Εφετείο της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την αθώωση από το Εφετείο της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ.

 

Σε ανακοίνωση για την αθώωση από το Εφετείο της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ. το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

 

 

«Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που έκρινε ομόφωνα αθώους την Ηριάννα Β. Λ. και τον Περικλή Μ., αναδεικνύει πλέον περίτρανα τη σαθρότητα των κατηγοριών εναντίον τους.

Ωστόσο, με βάση τις σαθρές αυτές κατηγορίες, διασύρθηκαν και παρέμειναν άδικα στη φυλακή για πάνω από ένα χρόνο. Το γεγονός αυτό αφήνει εκτεθειμένους και υπόλογους στη λαϊκή συνείδηση όσους συνέβαλαν στη δίωξή τους.

Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου δεν μπορεί να ξεπλύνει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, που διατηρεί και εμπλουτίζει διαρκώς το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, με βάση το οποίο στήθηκε και το συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Είναι αυτό το πλαίσιο που στρώνει το έδαφος για αυθαιρεσίες και δίνει τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να “τυλίγουν ανθρώπους σε μια κόλλα χαρτί”. Πρόσφατη είναι μάλιστα η απόρριψη από την κυβέρνηση των τροπολογιών του ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση του “τρομονόμου” και την αλλαγή των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αφορούν τη λήψη και την αξιοποίηση του DNA, ώστε να υπάρχουν στοιχειώδεις νομοθετικές εγγυήσεις για την προστασία των κατηγορουμένων.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να οργανώσουν την πάλη για τα δικαιώματά τους, για την κατάργηση των “τρομονόμων” και όλης της αντιλαϊκής κατασταλτικής νομοθεσίας».

 

 

 

https://www.902.gr/eidisi/politiki/162518/anakoinosi-gia-tin-athoosi-apo-efeteio-tis-iriannas-v-l-kai-toy-perikli-m

 

 

 

1 σχόλιο

 1. Praxis Review Απάντηση

  Ήδη τα κυβερνητικά και φιλοκυβερνητικά μέσα- τα μέσα της κυβέρνησης που στην πράξη υπερασπίζεται τον τρομονόμο μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ-……. πανηγυρίζουν και από πάνω για τις εξελίξεις με αυτήν την υπόθεση.

  ΣΥΡΙΖΑ: “ο δικός μας τρομονόμος είναι καλύτερος”…

  “Σαν θα’ρθει η ώρα της πορείας
  Πολλοί δεν ξέρουν
  Πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους
  Η φωνή που διαταγές τους δίνει
  Είναι του εχθρού τους η φωνή
  Εκείνος που για τον εχθρό μιλάει
  Είναι ο ίδιος τους ο εχθρός”

  B.Brecht:

  Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου

  https://praxisreview.gr/bertolt-brecht-γερμανικό-εγχειρίδιο-πολέμου/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *