Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας: Κοινή πάλη των εργατών Τουρκίας – Ελλάδας ενάντια στους αστούς και τον ιμπεριαλισμό

Με αφορμή την συνεχιζόμενη κλιμάκωση στο Αιγαίο, κλιμάκωση με απρόβλεπτες συνέπειες,,,,,,,,,,,,

 

 

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

 

Κοινή πάλη των εργατών Τουρκίας – Ελλάδας ενάντια στους αστούς και τον ιμπεριαλισμό

Το ΚΚ Τουρκίας, με αφορμή την πρόσφατη παρουσία της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας στα Ιμια και μετά την πτήση του υπουργού Αμυνας της Ελλάδας στην περιοχή, σε ανακοίνωση της Κεντρικής του Επιτροπής καλεί τους δύο λαούς, Τουρκίας και Ελλάδας, στην κοινή πάλη ενάντια στις αστικές τάξεις και τον ιμπεριαλισμό.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα: «Οι αστοί πολιτικοί της Τουρκίας και της Ελλάδας προσπαθούν και πάλι να δημιουργήσουν μια διεθνή κρίση γύρω από τις βραχονησίδες Ιμια/Καρντάκ στο Αιγαίο, όπως έκαναν πριν 21 χρόνια», και προσθέτει: «Ξέρουμε ότι οι αστικές τάξεις και των δύο χωρών προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή της εργατικής τάξης σε μια τουρκοελληνική διένεξη και να προκαλέσουν ζητήματα, όπως παλιότερες δύσκολες εποχές ανάμεσα στις δύο χώρες. Επίσης οι αστικές τάξεις των δύο χωρών καλλιεργούν επεκτατικές τάσεις όποτε κρίνουν απαραίτητο. Η συμμετοχή της Τουρκίας και της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στο Αιγαίο δεν εμποδίζουν εθνικιστικές προκλήσεις.

Αυτό το παιχνίδι, η εργατική τάξη της Τουρκίας και της Ελλάδας, μπορούν να το ακυρώσουν με την κοινή πάλη τους για τη σοσιαλιστική εξουσία, ώστε να κάνουν το Αιγαίο θάλασσα αδελφοσύνης και συνεργασίας, απαλλαγμένη από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».

 

 

Πηγή: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9225883

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *