ΝΔ και πολιτισμός: Ξεπούλημα των αρχαιολογικών χώρων και καταστολή για τους εργαζόμενους.

ΝΔ και πολιτισμός: Ξεπούλημα των αρχαιολογικών χώρων και καταστολή για τους εργαζόμενους.

 

 

Καθώς μπάινουμε στο καλοκαίρι το θέμα των αρχαιολογικών χώρων ξυπνάει πάλι το ενδιαφέρον των ανθρώπων του αστικού-μπίζνα μου μυρίζει-πολιτισμού σαν εργαλείο του τουριστικού κλάδου, που αναπτύσσεται πάνω στις άθλιες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.

Έτσι, στο site Protagon.gr δημοσιεύεται ένα απίθανο κείμενο που προσπαθεί να παρουσιάσει τον  αρχηγό της ΝΔ ως ανθρώπο του….πολιτισμού μαζί και για τις προτάσεις του ίδιου και της ΝΔ για το θέμα.

Το άρθρο στην αρχή  μας.. ενημερώνει για τον Πρόεδρο τη ΝΔ ότι “Η αγάπη του για τις φωτογραφίες είναι εμφανής και η επιρροή που δέχεται από τη σχεδόν ειδήμονα σε θέματα σύγχρονης τέχνης σύζυγό του προφανής”. «Ξέρει να εντοπίζει καλλιτέχνες και ονόματα πριν καν ακόμα αυτοί γίνουν διάσημοι» λέει επικαλούμενος την οικογενειακή της σχέση με την Τέχνη”.

Η αγάπη του Προέδρου για τον πολιτισμό είναι ξεκάθαρη, σύμφωνα με το άρθρο, αφού στο γραφείο του έχει “αγγείο του 460 π.Χ., από την αρχαιολογική συλλογή του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη («καταγεγραμμένο και δηλωμένο στο υπουργείο Πολιτισμού», όπως σπεύδει να πει όταν το θαυμάζουν οι επισκέπτες του γραφείου του). Δυο βυζαντινές εικόνες που ανήκαν στην οικογένειά του” αλλά και “μια τεράστια φωτογραφία που δείχνει ένα ντεπόζιτο με κηροζίνη“.

Η Ακρόπολη θα νοικιάζεται σε όποιον γουστάρει και έχει φράγκα για να διαφημίζεται-αυτός ήταν πάντα ο πατριωτισμός της άρχουσας τάξης-και των κομμάτων της- στην Ελλάδα και «αν κλείσουν συνδικαλιστές την Ακρόπολη μέσα στο καλοκαίρι, θα τους πετάξω έξω».

Και η αρθογράφος συμπληρώνει με ενθουσιασμό: “Σε κάθε περίπτωση ..αυτή η αναφορά όσο και το θέμα της ανανέωσης των προσώπων σίγουρα θα αποτελέσουν θρυαλλίδες στον χώρο του Πολιτισμού“. Πράγματι πάντα ο σύγχρονος αστικός πολιτισμός ενθουσιαζόταν όταν χτύπαγε τους εργαζόμενους για “πολιτιστικούς” λόγους. Δηλαδή κάτι σαν το ξύλο μετά μουσικής στην Μακρόνησο.

Το θέμα είναι τι θα προλάβει να κάνει η ΝΔ αφού έτσι όπως πάει ο ΣΥΡΙΖΑ θα της φάει όλο το ψωμί….

 

 

 

 

 

Praxisreview

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *