Οι αύρες, ο Μπετόβεν και το άβατο του Αμβούργου

 

 

 

Όπως μεταδίδουν διάφορα μέσα, μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Αμβούργο, όπου γίνεται η σύνοδος των G20.  Όλες οι ανταποκρίσεις αναφέρουν μεγάλα νούμερα για τις διαδηλώσεις, που ξεπερνούν το γνωστό περιφερόμενο anti-global τσίρκο των εμπρηστών σκουπιδοτενεκέδων, που προβάλλεται πάντα απο τα ΜΜΕ σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι διαδηλώσεις χαρακτηρίστικαν απο εκτεταμένα επεισόδια και καταστολή απο την Γερμανική αστυνομία. Τα αστυνομικά τμήματα κατέβηκαν στην διαδήλωση με βαρύ οπλισμό και χρησιμοποιήσαν δακρυγόνα και αύρες νερού. Έχει καταγραφεί τουλάχιστον ένα περιστατικό όπου αστυνομικός άνοιξε πυρ για “να γλιτώσει από διαδηλωτές”, σύμφωνα με τις αρχές (φυσικά). 

Η σύνοδος των “ηγετών” της ανθρωπότητας κόστισε μόνο………… 335 εκατομμύρια ευρώ την ώρα που εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι (και στην Ελλάδα) στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη. Μέσα στη σύνοδο υπήρξαν οξύτατες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, που αλληλοτρώγονται ποιος θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο απο το τσάκισμα των εργαζομένων και τους πολέμους. Απο ότι γράφεται μέχρι τώρα, φαίνεται ότι η διαπάλη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ε.Ε (που προσπάθησε να στήσει μπλοκ με τις Ασιατικές δυνάμεις) οξύνθηκε ακόμα περισσότερο. Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της Ευρώπης και της Ασίας, προκαλούν ανοιχτά συγκρούσεις με τις ΗΠΑ, σαν απάντηση στην επιθετική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ. Όλα αυτά φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των σύγκρούσεων, περιφερειακών η ακόμα και γενικευμένων. Τα νέα επεισόδια αυτής της σύγκρουσης είναι μπροστά μας, ίσως πιο κοντά απο ότι φανταζόμαστε.

Οι συμμετέχοντες στη G20 δήλωσαν ότι δεν είχαν δει ποτέ ως τώρα διαδηλωτές τόσο κοντά στον χώρο της συνόδου. Όταν οι ηγέτες της G20 συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν μια συναυλία με έργα του Μπετόβεν στο συναυλιακό κέντρο Έλμπφιλαρμονί στη μία όχθη του ποταμού Έλβα, οι διαδηλωτές από την απέναντι όχθη έβαλαν δυνατά στα μεγάφωνα Τζίμι Χέντριξ.

Στην Ελλάδα, ο γνωστός ναός της πληροφόρηση Ant1, απο το δελτίο του Νίκου Χατζηνικολάου ενημέρωσε τους φιλομαθείς Έλληνες τηλεθεατές ότι τα επεισόδια οφείλονται στην…… εξαγωγή αναρχικών απο τα Εξάρχεια στο Αμβούργο. Άγνωστό παραμένει αν αυτή η εξαγωγή έγινε με την μέθοδο των “ιπτάμενων” τους οποίους, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, έχει αποκαλύψει το ίδιο κανάλι……

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *