Οι εργαζόμενοι στην Amazon δεν έχουν χρόνο να πάνε στην τουαλέτα και ουρούν σε μπουκάλια

 

Οι εργαζόμενοι στην Amazon δεν έχουν χρόνο να πάνε στην τουαλέτα | Η λύση στο «Μπουκάλι»

 

 

 

Ελεύθερη μετάφραση για το #IforInterview : Συλβάνα Παπαϊωάννου

Αρχικό κείμενο: Amazon’s United Kingdom Warehouse Workers ‘Peed in Bottles’ to Avoid Lost Time Punishment

 

 

Κατά την διάρκεια της «μυστικής αποστολής» του, στο πλαίσιο της έρευνας για το βιβλίο Hired: Six Months Undercover in Low-Wage Britain, ο συγγραφέας James Bloodworth βρέθηκε και στις αποθήκες της Amazon στο Staffordshire, στην Αγγλία. Εκεί ανακάλυψε ότι οι εργαζόμενοι συχνά δεν έχουν χρόνο ούτε να πάνε στην τουαλέτα και έτσι καταφεύγουν στην λύση του «μπουκαλιού».

«Για εμάς που δουλεύουμε στον τελευταίο όροφο η κοντινότερη τουαλέτα είναι τέσσερις ορόφους κάτω. […] Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να κατουρήσουν σε μπουκάλια από φόβο μη δεχθούν επίπληξη επειδή χασομερούν ή χάσουν τη δουλειά τους, επειδή απλώς θέλουν να πάνε τουαλέτα», δήλωσε ο Bloodworth στην “The Sun”.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι εργαζόμενοι που πρέπει να μαζεύουν τις παραγγελίες προς αποστολή και τρέχουν συνεχώς μέσα στις αποθήκες της Amazon, έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι για κατούρημα, αφού η τουαλέτα είναι αρκετά μακριά.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση δείχνει ότι τα 3/4 όσων εργάζονται σε αποθήκες και κέντρα συσκευασίας στην Αγγλία, φοβούνται να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα για να μην «χάσουν χρόνο». Η έκθεση αυτή βασίστηκε σε μια έρευνα που εξέτασε περίπου 241 υπαλλήλους της αποθήκης της Amazon στην Αγγλία. Εργαζόμενος ο οποίος ερωτήθηκε, δήλωσε στην έρευνα: «Ο στόχος έχει αυξηθεί δραματικά. Δεν πίνω νερό γιατί δεν έχω χρόνο να πάω τουαλέτα». Σε μια άλλη έρευνα οι συμμετέχοντες δηλώσαν: «Ο στόχος αυξάνεται κάθε χρόνο. Δε διαθέτω παραπάνω από δύο πόδια ώστε να τρέχω για να καταφέρω να πιάσω το 100% του στόχου. Πρέπει να πακετάρω 120 προϊόντα την ώρα, τεράστιος φόρτος εργασίας. Τουαλέτα προλαβαίνω να πάω μόνο στο διάλειμμα», «Πρέπει να πακετάρω δύο προϊόντα το λεπτό. Δεν υπάρχει χρόνος για να πιείς νερό καθώς μετά πρέπει να πας τουαλέτα και μετά το απόγευμα σου έρχονται μηνύματα ότι δεν έχεις πιάσει το στόχο και πρέπει να βιαστείς».

Η Amazon αρνείται τις συγκεκριμένες κατηγορίες και δηλώνει: «Προσφέρουμε ένα ασφαλές και καλό περιβάλλον εργασίας σε χιλιάδες κόσμο στην Αγγλία, με ανταγωνιστικούς μισθούς και επιδόματα από την πρώτη κιόλας ημέρα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα, είναι εργαζόμενοί μας και ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές λαμβάνουν χώρα στις αποθήκες μας. […] Στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα εξαιρετικό περιβάλλον σε όλους τους εργαζόμενους μας. Τον προηγούμενο μήνα η LinkedIn κατέταξε την Amazon στην 7η θέση, ανάμεσα στις πιο ελκυστικές εταιρείες να δουλεύει κάνεις στην Αγγλία και στην αντίστοιχη 1η θέση στις Η.Π.Α. Επιπλέον η Amazon προσφέρει ξεναγήσεις για το κοινό στους χώρους εργασίας της, έτσι ώστε οι πελάτες να βλέπουν ακριβώς τι συμβαίνει από την στιγμή που ολοκληρώνουν την αγορά τους και μετέπειτα».

 

 

 

 

http://www.iforinterview.com/oi-ergazomenoi-sthn-amazon-den-exoun-xrono-gia-toualeta-lysh-sto-mpoukali/

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *