Ο ΣΥΡΙΖΑ, η “Αυγή” και η κοροιδία για “καμία συμμετοχή” στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Λίγες ώρες αφού ξεκίνησε η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία τα κυβερνητικά φερέφωνα σπεύδουν να μας διαβεβαιώσουν ότι η Ελλάδα δεν….συμμετέχει. Ακραίο παράδειγμα της σοσιαλδημοκρατικής προπαγάνδας το πρωτοσέλιδο της “Αυγής”:

Εκεί διαβάζουμε ότιΟ πρωθυπουργός, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, καταδίκασε τη χρήση χημικών όπλων και ζήτησε αποφασιστικές πρωτοβουλίες από την Ε.Ε. Τόνισε ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες για ειρηνική επίλυση, με βάση τη σουηδική πρόταση στον ΟΗΕ, και απέκλεισε κατηγορηματικά τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση“.

Με άλλα λόγια η Ελλάδα καταδικάζει-χωρίς στοιχεία και αποδείξεις- τα…χημικά (ακριβώς δηλαδή ότι λέει το ΝΑΤΟ) ζητάει παρέμβαση της Ε.Ε (δηλαδή ακριβώς ότι ζητάει και η Γαλλία που βομβαρδίζει) και παριστάνει με θράσος ότι ζητάει και…ειρηνική επίλυση την ώρα που έχει μετατρέψει την χώρα σε πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων και ορμητήριο δολοφονικών όπλων για τους ανταγωνισμούς στην Μέση Ανατολή.

Η στάση των σοσιαλδημοκρατών του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο είναι συνεπής με την στάση όλων των σοσιαλδημοκρατών στους πολέμους και τις καταστροφές και τα εγκλήματα που προκαλούν. Ανοιχτή υποστήριξη με αριστερή φρασεολογία και ψηφοθηρικές υποκριτικες διακηρύξεις για την “ειρήνη”. Είναι η συνέχεια “με άλλα μέσα” της αντεργατικής πολιτικής τους που τσακίζει τους εργαζόμενους και τα λαικά στρώματα.  Και όπως έκαναν την βρώμικη δουλειά στο εσωτερικό της χώρας εφαρμόζοντας τα μνημόνια με αντιμνημονιακή ρητορία, τώρα ετοιμάζονται να την κάνουν και στο εξωτερικό, με την συμμετοχή και συνενοχή τους στις καταστροφές και τα εγκλήματα των πολέμων. Και όπως βάφτισαν τα μνημόνια, την ανεργία και την φτώχεια “εθνικό στόχο” τώρα βαφτίζουν την  συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους “εθνικό συμφέρον”.

Η ήττα λοιπόν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο αυτών των δήθεν “εθνικών θεμάτων και στόχων” (δηλαδή των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης) και των άλλων εχθρών της εργατικής τάξης (όλων των αστικών κομμάτων που προωθούν την ίδια πολιτική) γίνεται πια όρος επιβίωσης για τους εργαζόμενους.  Ήττα που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τον μαζικό αγώνα του εργατικού κινήματος και του ελληνικού λαού, τον αγώνα για άμεση αποδέσμευση της χώρας από τους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, από  το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, τον αγώνα για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών της περιοχής, απέναντι σε όλους αυτούς που τους μετατρέπουν σε κρέας για τα κανόνια…

 

Praxisreview

 

 

Αναδημοσιεύουμε σχετικό κείμενο από τον “Ημερόδρομο”

 

 

 

Μια Ελλάδα «πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι» – του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

Συμφωνία παράδοσης νέων λιμανιών και αεροδρομίων σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ -«Συγχαρητήρια» για τη βάση της Σούδας και τις αμυντικές δαπάνες

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 

 

 

 

Οι κυβερνώντες απαιτούν να γίνουμε «ρεαλιστές». Υποστηρίζουν ότι η «φιλοξενία» αμερικανικών βάσεων ενισχύει τον στρατηγικό ρόλο της χώρας και προσφέρει «ασφάλεια» στο λαό. Από την «καραμέλα» που πιπιλίζουν όλες οι κυβερνήσεις του «yes men» σε αυτό τον τόπο, φυσικά δεν εξαιρείται ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  

Την ώρα που τα «τύμπανα» του πολέμου ηχούν στη Μεσόγειο και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι στρατιωτικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστικών κέντρων και δυνάμεων για επέμβαση στη Συρία, εδώ στην Αθήνα, συνεδρίασε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Συμβουλευτική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Ελλάδας – ΗΠΑ, («High Level Consultative Commitee», HLCC).

Το «συμβούλιο» έχει αρμοδιότητα τα θέματα «αμυντικής συνεργασίας». Η συνεδρίαση με συνοπτικές διαδικασίες – αφού το «ντιλ» είχε γίνει από τον Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον και την συνάντηση με τον Τραμπ – κατέληξε σε συμφωνία για κατασκευή προβλήτας και λιμενικών εγκαταστάσεων για το ΝΑΤΟ, αλλά και μιας ακόμη αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή που εξετάζεται για τη δημιουργία αμερικάνικης αεροπορικής βάσης, είναι το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Οι ΗΠΑ είχαν θέσει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Γουές Μίτσελ.

To αεροδρόμιο της Ανδραβίδας φέρεται να συμπεριλαμβάνεται τον κατάλογο των Αμερικανών με τις περιοχές της Ελλάδας στις οποίες επιθυμούν να δημιουργήσουν στρατιωτική βάση, στην περίπτωση αποχώρηση τους από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας. Ωστόσο η βάση θα γίνει ακόμα και αν οι Αμερικάνοι μείνουν στην Τουρκία, αφού δεν τους είναι αρκετή η παρουσία τους, μόνο στη Σούδα.  

Επίσης από τους Αμερικανούς τέθηκε επιτακτικά η απαίτηση, η οποία και έγινε δεκτή, για την μόνιμη στάθμευση αμερικανικών drones στη βάση τους, στη Λάρισα.  Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται ήδη drones, στην συγκεκριμένη βάση. 

Παράλληλα στο επίκεντρο της συνάντησης συζητήθηκε η επέκταση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών με έμφαση στους τομείς των Ειδικών Δυνάμεων και της αεροναυτικής συνεργασίας προς επιτήρηση της Ανατολικής Μεσογείου. Να υπενθυμίζουμε ότι ήδη στην Κρήτη καταγράφηκε η παρουσία αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροπλάνων, που ακριβώς εντάσσεται στην επιτήρηση της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπρόσθετα οι ελληνικές στρατιωτικές και ναυτικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει πλήθος κοινών ασκήσεων με τις ΗΠΑ αλλά και το Ισραήλ, εμπλέκοντας τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. 

Της αμερικανικής αντιπροσωπείας που βρέθηκε στην Ελλάδα, ηγήθηκαν ο βοηθός υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και ΝΑΤΟ Τόμας Γκόφους και ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα Τζόναθαν Κοέν. Στην επίσκεψή τους στο υπουργείο Άμυνας συνοδεύονταν από τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, ενώ παραβρέθηκε και ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Από πλευράς ΗΠΑ επισημάνθηκε η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας και τα εντυπωσιακά επιτεύγματα στην ελληνοαμερικανική συνεργασία που παρέχουν περαιτέρω δυνατότητες για το μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο και ως απτό δείγμα της πολιτικής βούλησης για περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για Μνημόνιο Κατανόησης για προβλήτα ΝΑΤΟ και εγκαταστάσεις ναυτικής υποστήριξης, καθώς και Τεχνική Διευθέτηση για ανάπτυξη αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ».

Αφού τα έδωσε όλα η «δεύτερη φορά Αριστερά» ήρθαν και οι επιβραβεύσεις.  Σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική Πρεσβεία αναφέρει: «Εκφράσαμε τη βαθύτατη εκτίμησή μας για τη δέσμευση της Ελλάδας στη διμερή μας σχέση μέσω της φιλοξενίας της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, μιας πλατφόρμας κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των κοινών μας στόχων για την άμυνα και ασφάλεια στην περιοχή».

Επίσης, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ ευχαρίστησαν την ελληνική κυβέρνηση «καθώς συνεχίζει να εκπληρώνει τη δέσμευσή της προς το ΝΑΤΟ και επενδύει τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για άμυνα ετησίως».

Βλέπεται παρότι το μνημόνια πνίγουν τη χώρα και το λαό, οι φόροι και οι περικοπές «τσακίζουν» τα λαϊκά νοικοκυριά, για το ΝΑΤΟ «λεφτά υπάρχουν»…

 

 

 

 

 

http://www.imerodromos.gr/mia-ellada-pedio-volis-ftino-pou-askounte-vrizontas-xeni-fantari-tou-panagioti-theodoropoulou/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *