Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και η επιστροφή της ΥΕΝΕΔ

 

Βλέπω στις ειδήσεις ότι αύριο, στις 11.30, ο αριστερός πρωθυπουργός της χώρας μας θα μιλήσει στην εκπομπή του…. στρατού στην κρατική τηλεόραση, εκπομπή που είναι άλλη μια κατάκτηση της κυβέρνησης του. Μάλιστα όταν ανακοινώθηκε η εκπομπή μάθαμε ότι-σε αντίθεση με τις άλλες εκπομπές- το υλικό θα ελέγχεται απευθείας και αποκλειστικά απο τα επιτελεία, όπως γινόταν δηλαδή επί χούντας και ΥΕΝΕΔ αργότερα.Η εκπομπή έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες και θα προβάλεται κάθε κυριακή, δηλαδή λίγο μετά τον εβδομαδιαίο εκκλησιασμό, ώστε να γίνεται και πράξη απο την αριστερά το τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Στην εκπομπή του ελληνικού στρατού θα μιλήσει και σύμβουλος της……ισραηλινής κυβέρνησης (που μαζί με την χούντα της Αιγύπτου και τις άλλες αστικές τάξεις μπλέκεται και αυτή στους ανταγωνισμούς στην περιοχή).

Την ώρα που οι αστικές τάξεις στο Αιγαίο εντείνουν τον ανταγωνισμό τους ξεκινάνε τα μιλιταριστικά σενάρια. Σενάρια που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων, έχουν όμως με τα παζάρια για τις παραγγελίες όπλων και τους ανταγωνισμούς για τις ενεργειακές πηγές. Η σοσιαλδημοκρατία (η αριστερά δηλαδή), όπως έκανε πάντα, φοράει την στρατιωτική της στολή για να βοηθήσει και αυτή στο πανηγύρι που στήνουν οι μικροί και μεγάλοι ιμπεριαλισμοί στην περιοχή, στις πλάτες των τσακισμένων απο την φτώχεια και καταστολή λαών τους. Και μαζί τους οι γνωστοί πατριδοκάπηλοι “πατριώτες” της δεξιάς και άλλων παρατάξεων που ο ελληνικός λαός έχει γνωρίσει σε τόσες καταστροφές: Κύπρος,Γερμανική κατοχή,Μικρά Ασία και ο κατάλογος δεν τελειώνει…… Τα ίδια-με διαφορετικό προφανώς τρόπο, γίνονται και απο την άλλη πλευρά του Αιγαίου, όπως καταγγέλει σε ανακοίνωση και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

Και όπως πολύ σωστά γράφει η ανακοίνωση “Αυτό το παιχνίδι, η εργατική τάξη της Τουρκίας και της Ελλάδας, μπορούν να το ακυρώσουν με την κοινή πάλη τους για τη σοσιαλιστική εξουσία, ώστε να κάνουν το Αιγαίο θάλασσα αδελφοσύνης και συνεργασίας, απαλλαγμένη από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις”.

 

Y.Γ Οί φήμες ότι το πρόγραμμα της ΕΡΤ σύντομα θα συμπληρωθεί με εκπομπή της ΕΥΠ, των ΜΑΤ, της Εκκλησίας, του ΣΕΒ, του ΔΝΤ, του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και του ΔΟΛ (όταν “σωθεί”) μετά απο πρωτοβουλία του Διονύση “αυτά που λές εσύ τα λές ή σου τα λένε να τα πείς” Τσακνή, δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί……..

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *