Ο υπέροχος κόσμος του Καπιταλισμού: Ποινικοποίηση των αστέγων στη Βρετανία

 

 

Ποινικοποίηση των αστέγων στη Βρετανία

 

 

 

Με πρόστιμα έως 2.500 στερλίνες (2.800 ευρώ) απειλούν άστεγους οι δημοτικές αρχές στην Οξφόρδη της Βρετανίας, σε μία προσπάθεια να τους τρομοκρατήσουν και να τους εξαφανίσουν από τους δρόμους της πόλης.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», μέλη της δημοτικής αστυνομίας αφήνουν τις τελευταίες μέρες σημειώματα με απειλές για τα βαριά πρόστιμα πάνω σε τσάντες και υπνόσακους ανθρώπων που, πέφτοντας θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αναγκάζονται να επιβιώνουν στους δρόμους.

Η απάνθρωπη αυτή τακτική, που συνδυάζεται και με περικοπή των όποιων κοινωνικών δαπανών, επιβεβαιώνει ότι η ζωή των εργαζομένων επιδεινώνεται και φτάνει μέχρι και στην ποινικοποίηση των απόκληρων αυτών που το ίδιο το σύστημα εκμετάλλευσης εξαχρειώνει και πετά σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Ολα αυτά δεν μπορεί να μη φέρουν στο νου όλα αυτά που περιγράφει ο Μαρξ στο «Κεφάλαιο», στην ενότητα που αναφέρεται στη λεγόμενη «πρωταρχική συσσώρευση του καπιταλισμού» τον 15ο αιώνα στην Αγγλία, όπου οι εξαθλιωμένοι ξεριζωμένοι αγρότες που στοιβάζονταν στις πόλεις υποχρεώνονταν με τους νόμους «ενάντια στην αλητεία», για να αποφύγουν τις βαριές ποινές, να δουλεύουν στα πρώιμα καπιταλιστικά σκλαβοπάζαρα…

 

 

 

 

Πηγή: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9454280

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.