Πανωλεθρίαμβος

 

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση της αριστεράς για την διαιώνιση των μνημονίων με την παραμονή της στη εξουσία. Και γκρινιάζει και η αντιπολίτευση των μενουμευρωπαίων για ξεκάρφωμα, αφού όλοι μαζί  ψηφίσανε και εφαρμόζουν τα μέτρα από το καλοκαίρι του 2015.   Από το “ούτε ένα ευρώ μέτρα” περάσαμε στη λογική των “αντισταθμιστικών πακέτων”. Δηλαδή νέα μέτρα με την αόριστη υπόσχεση κάποιου φιλοδωρήματος-κοροϊδία. Έτσι ακόμα και οι συνταξιούχοι πολύ σύντομα θα επιστρέψουν διπλά και τριπλά το επίδομα που τους δόθηκε, στην προηγούμενη “κοινωνική πολιτική” των απατεώνων της αριστεράς.

 Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τους εργαζόμενους μέσα σε αυτό το σύστημα. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μέλλον εκεί είναι προδιαγεγραμμένο και όλα τα υπόλοιπα είναι για να συντηρούν τις θέσεις τους οι πολιτικοί διαχειριστές και υπάλληλοι των ταξικών συμφερόντων της εξουσίας αλλά και οι παρατρεχάμενοι διανοούμενοι που τους δικαιολογούν και τους υποστηρίζουν.

Περισσότερο απο ποτέ χρειάζεται ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα φέρει μπροστά ένα άλλο οικονομικό και πολιτικό σύστημα, την εξουσία της εργατικής τάξης. Και που θα διεκδικήσει-με αυτή τη σημαία- εδώ και τώρα την άμεση αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και πρώτα από όλα από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ.

 

Όλα τα άλλα είναι χωρίς νόημα.

 

Κ.Μ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *