Πουληθήκαμε στην εξουσία για να μείνουμε στην κυβέρνηση

 

 

 

Καθώς ή κυβέρνηση, μαζί με όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, προχωράει προς την ψήφιση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου, κλιμακώνεται η κοροιδία, ή προπαγάνδα, οι αντεργατικές διακηρύξεις, οι αποπροσανατολιστικοί καυγάδες. Αλλά και οι χυδαίες συκοφαντικές επιθέσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ταξικό εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, που πρωτοστατούν αυτές τις μέρες στις εργατικές κινητοποιήσεις. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, διοργανώθηκε την Παρασκευή μια σημαντική απεργιακή κινητοποιήση, κόντρα και στα σχέδια των συνεταίρων της κυβέρνησης, της ΓΣΕΕ του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Φυσικά όλος ο αστικός τύπος, ακόμα και ο πιο δήθεν “αντικυβερνητικός”, εξαφάνισε  την απεργία από τα πρωτοσέλιδα, μήπως και ξεχαστούν τα προκλητικά μέτρα στα οποία έχουν συναινέσει όλα τα κόμματα, παρά τις κοινοβουλευτικές σκιαμαχίες. Kαι για να περάσει όσο πιο εύκολα γίνεται το νομοσχέδιο στην αυριανή διαδικασία.  Όσο για δηλώσεις του τύπου “έχουμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία” (οί οποίες υποτίθεται ότι….δικαιολογούν την καταιγίδα αντεργατικών μέτρων που ήδη υποστηρίζουν και εφαρμόζουν αλλά και τα τελευταία μέτρα με το χτύπημα της απεργίας κ.α), στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια κυνική ομολογία ότι ¨”πουληθήκαμε στην εξουσία για να μείνουμε στην κυβέρνηση”. Ότι δηλαδή έκαναν όλες οι εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας (είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε άλλες) από τις πρώτες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα.

Ξεχνούν όμως πως η απεργία και οι αυριανές κινητοποιήσεις είναι μόνο η αρχή. Και ότι  οι εργαζόμενοι με τα ταξικά σωματεία τους θα βρεθούν απέναντι στα σχέδια τους. Για να έχουν τα  αντιαπεργιακά μέτρα τους την ίδια τύχη με τόσες αντεργατικές ρυθμίσεις στην ιστορία του εργατικού κινήματος που οι εργατικοί αγώνες τις έστειλαν στα σκουπίδια…..

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *