Σε κίνδυνο η υγεία του κρατουμένου Βασίλη Δημάκη

 

Σε κίνδυνο η υγεία κρατουμένου

 

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 14/3 και σε απεργία δίψας από τις 6/4. Διαμαρτύρεται για την άρνηση του Συμβουλίου των Φυλακών να του επιτρέψει να παρακολουθεί με συσκευή γεωεντοπισμού τα μαθήματά του. Το αίτημά του είχε απορριφθεί τρεις φορές από το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ και χτες όπως ανακοίνωσε η δικηγόρος του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε την προσφυγή του για επίσπευση έκδοσης βουλεύματος, έτσι ώστε να παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Σημειωτέον ότι ο Β. Δημάκης μετά την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο, μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, από τις φυλακές Πατρών όπου εξέτιε την ποινή του για ληστεία. Σημειώνεται πως νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κρατουμένων σε κρίσιμη κατάσταση και με δήλωσή του αρνείται την υποχρεωτική σίτιση και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Η υπεράσπισή του απαντά πως βάσει του Σωφρονιστικού Κώδικα, ο κρατούμενος δικαιούται εκ νέου λήψη τακτικής ή εκπαιδευτικής άδειας, αφού παρέλθει ένα έτος από τη σύλληψη ή επιστροφή του, σε περίπτωση παραβίασης άδειας, ενώ επισημαίνει πως οι συνθήκες εντός της φυλακής δεν διασφαλίζουν την απρόσκοπτη παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως. Το υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του δηλώνει αναρμόδιο για τη λήψη τελικής απόφασης για την υπόθεση.

 

 

https://www.902.gr/eidisi/koinonia/155813/se-kindyno-i-ygeia-kratoymenoy

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *