Σημαντική άνοδος για τις ταξικές δυνάμεις στις εκλογές στο κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής

Κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής

Με μεγάλη αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που πήραν μέρος και ενισχυμένες τις ταξικές δυνάμεις σε ψήφους, ποσοστά και αντιπροσώπους στα δευτεροβάθμια όργανα, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Φαρμάκου – Καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Αττικής, Πειραιά και Νήσων.

Συγκεκριμένα, η συμμετοχή αυξήθηκε κατά 33,6%, καθώς για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ψήφισαν 1.542 εργαζόμενοι (έγκυρα 1.513, άκυρα 6, λευκά 23) από 1.132 που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, το 2016. Ο συνδυασμός «Προοδευτική Κίνηση Φαρμάκου» κατέλαβε το σύνολο των εδρών στο ΔΣ (13 έδρες), εξέλεξε 30 αντιπροσώπους (από 21 το 2016) στην Ομοσπονδία (ΟΕΦΣΕΕ) και 16 αντιπροσώπους (από 11 το 2016) στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Το Συνδικάτο χαιρετίζει τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στις αρχαιρεσίες, «αυτούς που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα να γραφτούν και να ψηφίσουν στις εκλογές του Συνδικάτου», καθώς και όλα του τα μέλη, καινούργια και παλιά, «που για δυο βδομάδες, έδωσαν τη μάχη των αρχαιρεσιών, σε κάθε τόπο δουλειάς, εργοστάσια, εταιρείες, φαρμακαποθήκες και φαρμακεία» βγάζοντάς το σημαντικά ενισχυμένο. Οπως τονίζει, το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών επιβεβαιώνει τη συνεπή ταξική γραμμή του Συνδικάτου «κόντρα στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια που θέλουν τη συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων, στο όνομα μιας μελλοντικής “ανάπτυξης”». Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει, η μάχη των αρχαιρεσιών δόθηκε «σε σκληρή αντιπαράθεση με διασπαστικά σωματεία του κλάδου, που επιλέγουν να είναι ομοτράπεζοι της κυβέρνησης και των εργοδοτών στη λογική του “κοινωνικού διαλόγου” και του “κοινωνικού εταιρισμού”».

 

 

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9839234

 

 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

 

Συνάδελφοι,

 

 

 

Χαιρετιζουμε τους 1542 συναδέλφους που πήραν μέρος στις αρχαιρεσιες του συνδικάτου. Αυτούς που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα να γραφτούν και να ψηφίσουν στις εκλογές του συνδικάτου. Όλα τα μέλη ,καινούργια και παλιά, που γιαδυο βδομάδες, έδωσαν τη μάχη των αρχαιρεσιων, σε κάθε τόπο δουλειάς, εργοστάσια, εταιρείες, φαρμακαποθήκες και φαρμακεία. 

Οι πρόσφατες εκλογές, βρήκαν το συνδικάτο μας σημαντικά ενισχυμένο, από 1132 ψηφίσαντες το 2016 φτάσαμε τους 1542, επιβεβαιώνοντας τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στο σωματείο μας και τους συναδέλφους. Κυρίως όμως επιβεβαιώθηκε η συνεπής ταξική γραμμή του συνδικάτου μας, κόντρα στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια που θέλουν τη συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων, στο όνομα μιας μελλοντικής “ανάπτυξης”. Που θέλουν εργαζόμενους φτηνούς,” ευέλικτους”,  φοβισμένους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς σύμβαση.  Η μάχη των αρχαιρεσιων δόθηκε με όρους σύγκρουσης απέναντι σε όλους αυτούς που αμφισβητούν το δικαίωμα μας σε δουλειά με αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα μας σε υγεία, παιδεια, πολιτισμό, κοινωνική ασφάλιση. Σε σκληρή αντιπαράθεση με διασπαστικά σωματεία του κλάδου, που επιλέγουν να είναι ομοτράπεζοι της κυβέρνησης και των εργοδοτών στη λογική του “κοινωνικού διαλόγου” και του “κοινωνικού εταιρισμού”. Η κορυφαία στιγμή της δράσης τους ήταν η ιδιωτικοποίηση του ταμείου μας, που οδήγησε σε πετσόκομμα συντάξεων και παροχών. Θα λογοδοτήσουν για αυτό!

Απέναντι σε όλους αυτούς, κυβέρνηση, εργοδότες, συμβιβασμένους συνδικαλιστές, οι συνάδελφοι επέλεξαν θαρρετά και αποφασιστικά το δρόμο που περπατά το συνδικάτο μας, το δρόμο της ταξικής πάλης , το μοναδικό που δίνει αληθινή προοπτική και ελπίδα στη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών μας. 

Το συνδικάτο μας, πιο δυνατό, αλλά και με περισσότερες ευθύνες θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων του κλάδου. Σας καλεί όλους στην απεργία στις 30 Μαη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ με αιτήματα:

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και των τριών μνημονίων
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστειας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *