Στη σκιά της σφαγής δεκάδων Παλαιστινίων τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

 

Στη σκιά της σφαγής δεκάδων Παλαιστινίων τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

 

 

Στη σκιά της σφαγής δεκάδων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, οι ΗΠΑ άνοιξαν επίσημα το απόγευμα της Δευτέρας την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την ουσιαστικά ως «πρωτεύουσα» του Ισραήλκαι κάνοντας πράξη μία απόφαση που προμηνύει νέες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος του παλαιστινιακού και όλων των λαών της περιοχής.

«Σήμερα ανοίγουμε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ» δήλωσε ο Ντέιβιντ Φρίντμαν μόλις ξεκίνησε η τελετή, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής, δεν δίστασε να δηλώσει ότι παραμένει δεσμευμένος στην ειρήνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

«Η μεγαλύτερη ελπίδα μας είναι για την ειρήνη» επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ, η απόφαση του οποίου να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ απειλεί να βάλει φωτιά στην ευρύτερη περιοχή. «Οι ΗΠΑ παραμένουν απόλυτα δεσμευμένες στο να διευκολύνουν την επίτευξη μιας σταθερής ειρηνευτικής συμφωνίας», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οι ΗΠΑ θα είναι πάντα ένας σπουδαίος φίλος του Ισραήλ και σύμμαχος υπέρ της ελευθερίας και της ειρήνης».

Στην τελετή μίλησε ο ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος διάνθισε και αυτός την ομιλία του με ευχές υπέρ της …ειρήνης και υποστήριξε ότι είναι δυνατό και για τις δύο πλευρές της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης να κερδίσουν περισσότερα από όσα θα δώσουν στο πλαίσιο οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαιρέτισε μια «ιστορική ημέρα» ευχαριστώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το «θάρρος» του να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. «Τι λαμπρή ημέρα. Αυτή η ημέρα θα χαραχτεί στην εθνική μνήμη μας για πολλές γενιές», πρόσθεσε.

Η σημερινή μέρα όντως είναι ιστορική για το Ισραήλ, καθώς ο στρατός του έκανε ακόμη ένα ρεκόρ: Η Δευτέρα 14 Μάη του 2018 είναι η μέρα με τις περισσότερες εν ψυχρώ δολοφονίες Παλαιστινίων από ισραηλινές σφαίρες από το 2014…

 

 

 

 

https://nikolaoskarastergios50.wordpress.com/2018/05/14/στη-σκιά-της-σφαγής-δεκάδων-παλαιστιν/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.