Φαντάρος τιμωρήθηκε γιατί μίλησε σε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ!

Σχόλιο Praxis: Άλλη μια απόδειξη της πολιτικής των σοσιαλσοβινιστών και των (ακρό) δεξιών συμμάχων τους. Καλά τα φούμαρα και το δούλεμα για την “ειρήνη των λαών” (!!!!!), όπως ξεδιάντροπα γράφουν τα έντυπα του….ΣΥΡΙΖΑ (την ώρα που η κυβέρνηση πρωτοστατεί σε σε διευκολύνσεις, βάσεις κλπ για τους πολεμικούς ανταγωνισμούς) αλλά όταν τεθεί πραγματικά το ζήτημα-και όχι στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης- το λόγο έχει η καταστολή.

Οι διεκδικήσεις και οι αντιμπεριαλιστικές πρωτοβουλίες στο στρατό έχουν μια σημαντική ιστορία στην χώρα μας και τέτοιες πρωτοβουλίες σαν την συγκεκριμένη αποτελούν φωτεινό παράδειγμα μέσα στο πολεμοκάπηλο κλίμα που διαμορφώνεται. Και όσοι στην θητεία τους είχαν συμμετάσχει σε παρόμοιες πρωτοβουλίες γνωρίζουν και θυμούνται πολύ καλά τι σημαίνουν και πως αντιμετωπίζονται από το σύνολο του αστικού κόσμου (ανεξάρτητα από πολιτική/ιδεολογική εκδοχή)…..

 

Φαντάρος τιμωρήθηκε γιατί μίλησε σε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ!

 

 

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ 

 

 

 

Στρατιώτης, που συμμετείχε και μίλησε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στην Αθήνα, στις 27 Φεβρουαρίου, τιμωρήθηκε!

Σε ανακοίνωση – καταγγελία του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί από τη μονάδα του ο στρατιώτης, που συμμετείχε και μίλησε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στην Αθήνα, στις 27/2.

Διώκεται επειδή ανέδειξε ότι καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί οι σχεδιασμοί είναι που απειλούν με νέα επέμβαση στη Συρία και γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Τη στιγμή που σε διάφορες εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων καλούνται, επίσημα, στελέχη της Χρυσής Αυγής, τιμωρείται ένας στρατιώτης, που, όπως έχει αναφαίρετο δικαίωμα, εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας σε σχέδια, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την άμυνα της χώρας».

 Ο χαιρετισμός του φαντάρου στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Στον «Ριζοσπάστη» της 28ης Φλεβάρη, την επόμενη μέρα του συλλαλητηρίου, δημοσιεύθηκε η ομιλία του φαντάρου Αιμίλιου Κακλαμάνου. Την αναδημοσιεύουμε μαζί με το σχετικό βίντεο από τον 902.gr:  

«Εμείς, οι Ελληνες στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας και βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Σύνταγμα, νιώθουμε μεγάλη περηφάνια που μαζί με εργαζόμενους, μαζί με τους γονείς μας, τα αδέρφια μας, τους συναδέλφους και τους συμφοιτητές μας, ενώνουμε τη φωνή μας, μαζί σας:

Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή, να φύγουνε οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί!

Αυτό το σύνθημα θέλουμε να ακουστεί δυνατά και μέσα στα στρατόπεδα. Και η φωνή μας μπορεί να γίνει πιο δυνατή όταν τον ίδιο αγώνα, με τα ίδια συνθήματα, δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων έξω από τα στρατόπεδα, μέσα στους τόπους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές.

Οι αγώνες του λαού για το δίκιο μπορούν να δυναμώσουν τη φωνή κάθε στρατιώτη, που δεν αποδέχεται σήμερα να υπηρετεί το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και τα σχέδια του κεφαλαίου.

Φτάνει πια η κοροϊδία και τα ψέματα.

— Μας παρουσιάζουν ως μονόδρομο τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, γιατί «το ΝΑΤΟ εξασφαλίζει την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή».

Δεν νιώθουμε καμιά ασφάλεια, με τις προκλητικές δηλώσεις της «σύμμαχου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ», Τουρκίας, που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λοζάνης, τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην πράξη εντείνει την επιθετικότητά της με παραβιάσεις, NAVTEX και σοβαρά επεισόδια στα Ιμια. Δεν νιώθουμε καμιά ασφάλεια όταν την ίδια ώρα αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ «νίπτουν τας χείρας των» για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο.

— Μας κρύβουν το λόγο για τον οποίο μαίνονται οι αντιπαραθέσεις στην περιοχή μας.

Για να μη δούμε την πραγματικότητα. Για να μη δούμε ότι οι ανταγωνισμοί στην περιοχή μας γίνονται για τον έλεγχο των δρόμων Ενέργειας, μεταφοράς εμπορευμάτων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και σέρνουν από πίσω ακόμα μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις μεταξύ των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ρωσίας, ακόμα και της Κίνας, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους.

Γι’ αυτό στέλνουν στρατιώτες σαν εμάς να φυλάνε τα γεωτρύπανα, τους αγωγούς, τις επενδύσεις του κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου. Γι’ αυτό Ελληνες στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αποστολές εκτός συνόρων. Γι’ αυτό η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στα σχέδια του ΝΑΤΟ, γιατί θέλει να συμμετέχει και στη μοιρασιά της λείας. Γι’ αυτό τόσα χρόνια δίνουν τη Σούδα, τώρα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και άλλες υποδομές για το ΝΑΤΟ. Μαζί σας βροντοφωνάζουμε:

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!

Υπερασπιζόμαστε το λαό μας, τα σύνορα της χώρας μας, στην πρώτη γραμμή. Δεν θα ματώσουμε όμως για τα κέρδη των πολυεθνικών του πετρελαίου, αλλά για μια πατρίδα της προκοπής χωρίς φτώχεια και πολέμους.

Με δύναμη και αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε. Γεια σας»

 

 

.http://www.imerodromos.gr/fantaros-timorithike-giati-milise-se-antiiberialistiko-syllalitirio-tou-kke/

1 σχόλιο

 1. Praxis Review Απάντηση

  Από http://pandiera.gr/τιμωρούν-τον-φαντάρο-που-χαιρέτισε-σε/

  “Τιμωρούν τον φαντάρο που χαιρέτισε σε συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη

  O σύντροφος φαντάρος Γιώργος Ανανιάδης, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προχώρησε σε χαιρετισμό, ένστολος, στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Καμάρα. Δείτε εδώ την παρέμβασή του.

  Ο μηχανισμός του στρατού κινητοποιήθηκε άμεσα για να βρεθεί ποιος είναι ο συγκεκριμένος φαντάρος, σε ποια μονάδα υπηρετεί κλπ, ενώ η »ταυτοποίηση» του φαντάρου που »παραβίασε» τους κανόνες, έγινε μέσα σε μία μέρα!

  Με την τιμωρία του φαντάρου Γιώργου Ανανιάδη κτυπιέται ευθέως και τρομοκρατικά το
  δημοκρατικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του φαντάρου-πολίτη με στολή να συμμετέχει στις δραστηριότητες του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός πως η ποινή αφορά στην συμμετοχή σε πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, καθώς και στο αντιπολεμικό και αντικατασταλτικό περιεχόμενο της παρέμβασης του Γ.Α.

  Σημειώνουμε πως πριν 3 βδομάδες είχε τιμωρηθεί φαντάρος μέλος της ΚΝΕ που χαιρέτησε στο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. Αντίστοιχα προ διετίας είχε τιμωρηθεί μέλος του ΝΑΡ και της νΚΑ, που είχε μιλήσει στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.