ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας: Φασίστες οπαδοί στο Καραϊσκάκη

 

 

ΑΠΟΕΛ: Φασίστες οπαδοί στο Καραϊσκάκη

 
 
Του Νίκου Κοκκάλη
Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ είναι γνωστοί για τις ακροδεξιές απόψεις τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στην περιοχή γύρω από το οίκημα του συνδέσμου τους στην Λευκωσία. Ούτε το γεγονός ότι το ΕΛΑΜ, το αδερφό κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο παρεμβαίνει ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας, με την ανοχή της διοίκησης.

Στην κερκίδα τους εμφανίζονται συχνά σβάστικες και πορτρέτα του Γρίβα, γνωστού στην Ελλάδα για την ίδρυση της δοσιλογικής οργάνωσης Χ,  ενός ανθρώπου που όταν ο Ελληνικός λαός έδινε το αίμα του αντιστεκόμενος στους ναζί, “αντιστεκόταν απέναντι στον κομμουνισμό”, σε αγαστή συνεργασία,  πρώτα με τους Γερμανούς κατακτητές, και στην συνέχεια με τους Άγγλους.

Με βάση όλα αυτά, δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι κατά την χτεσινή εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, στην κερκίδα τους έκανε την εμφάνιση της μια σημαία της Χρυσής Αυγής.Ούτε η χλιαρή αντίδραση των οργανωμένων οπαδων του  Ολυμπιακού προκαλεί εντύπωση. Με βάση την πολιτική του “no politica”, οι φασιστες έχουν αφεθεί να αλωνίζουν στην εξέδρα του Ολυμπιακού χωρίς απάντηση.

Οι φασίστες πρέπει να απομονώνονται σε όποιον χώρο προσπαθούν να παρέμβουν πολιτικά, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απομονώνονται και στα γήπεδα. Θέλουμε εξέδρες όπου ο καθένας και η καθεμία από εμάς, μπορεί να απολαύσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου, φτηνά, και χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί για το εάν κάποιος θα του/της επιτεθεί επειδή έχει διαφορετικό χρώμα, μιλάει διαφορετική γλώσσα, έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις. Και πρέπει να το διεκδικήσουμε με τον μόνο τρόπο που ξέρουμε, ως κίνημα. Με μαζικούς αγώνες….

Πηγή: http://www.antinazizone.gr/2016/09/blog-post_232.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *