Ισραήλ: Επαναφέρει τη θανατική ποινή για …«τρομοκράτες» -Στο στόχαστρο η Παλαιστινιακή αντίσταση

 

 

Ισραήλ: Επαναφέρει τη θανατική ποινή για …«τρομοκράτες» -Στο στόχαστρο η Παλαιστινιακή αντίσταση

 

 

 

Νομοσχέδιο που προβλέπει την επιβολή θανατικής ποινής σε «τρομοκράτες» ψηφίστηκε, σε πρώτη ανάγνωση, από την Κνεσέτ (Ισραηλινό Κοινοβούλιο) με οριακή πλειοψηφία, 52 ψήφους υπέρ και 49 κατά.

Το νομοσχέδιο, που κατέθεσε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να θεσμοποιηθεί πρέπει να περάσει από τρεις γύρους ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο της Ισραηλινής κυβέρνησης,  στο όνομα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας», επιδιώκει ουσιαστικά να πλήξει κάθε μορφή αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, αφού ορίζει ότι τα στρατοδικεία θα μπορούν να αποφασίζουν με απλή πλειοψηφία και συνοπτικές διαδικασίες θανατική ποινή για …«τρομοκρατικά εγκλήματα».

Δίνοντας ακριβώς το στίγμα των πραγματικών προθέσεων της Ισραηλινής κυβέρνησης, οι οποίες είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τις  ιμπεριαλιστικό δόγμα περί «καταπολέμησης της τρομοκρατίας»,  κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε της πρώτης ψηφοφορίας, ο Λίμπερμαν δήλωσε: «Ο νέος νόμος θα αποτελέσει ένα ισχυρό αποτρεπτικό μέσο στους τρομοκράτες, σίγουρα πιο αποτελεσματικό από ό,τι η καταστροφή των σπιτιών των οικογενειών τους»

Τόσο κυνικός ο Ισραηλινός αξιωματούχος. Αφού ομολογεί ότι στο όνομα της …τρομοκρατίας, ο Ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές και σκοτώνει αμάχους, τώρα απειλεί ότι θα εκτελεί με συνοπτικές διαδικασίες, όποιον τολμήσει να αντισταθεί στους βάρβαρους σχεδιασμούς της χώρας του.

«Πρόκειται για απόδοση δικαιοσύνης σε ακραίες περιπτώσεις», δήλωσε από την πλευρά του, ο Νετανιάχου, που ήταν παρών στη ψηφοφορία. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου, τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται μια πιο ενδελεχής συζήτηση και ότι το θέμα θα εξεταστεί σε επίπεδο υπουργών, πριν εισηχθεί εκ νέου στο κοινοβούλιο.

«Θανατική ποινή για τρομοκράτες – Είναι καιρός να την εφαρμόσουμε στις πιο σοβαρές υποθέσεις», είχε δηλώσει από τον Ιούλιο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός όταν επισκέφτηκε τους συγγενείς των θυμάτων μιας επίθεσης ενός Παλαιστινίου που σκότωσε τρεις Ισραηλινούς εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Ενώ ο κόσμος κινείται προς την κατάργηση της θανατικής ποινής, το Ισραήλ εργάζεται για να επικυρώσει αυτό τον νόμο, που στοχεύει τους Παλαιστινίους», δήλωσε στο Reuters ο Καντούρα Φαρές, επικεφαλής της Ένωσης Παλαιστινίων Κρατουμένων.

Η θανατική ποινή προβλέπεται από τον ισραηλινό στρατιωτικό νόμο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αλλά δεν έχει ποτέ επιβληθεί. 

Μόλις προχτές μια 16χρονη Παλαιστίνια, σύρθηκε σε Ισραηλινό στρατοδικείο, επειδή χαστούκισε ένα Ισραηλινό στρατιώτη που απειλούσε αμάχους. Η κατηγορίες που τις απαγγέλθηκαν ήταν για βιαιοπραγία και προσβολή στρατιώτη. Ωστόσο οι «τρομονόμοι» που διέπουν το «δίκαιο» του Ισραήλ, πολύ εύκολα θα μπορούσαν να «βαφτίσουν» τη συγκεκριμένη πράξη μορφή …τρομοκρατίας ή να κατηγορήσουν τη 16χρονη  για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Η εσχάτη των ποινών σε αυτές τις περιπτώσεις δεν απέχει και πολύ… 

Ο τελευταίος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στο Ισραήλ, το 1962, ήταν ο ναζιστής αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος Άντολφ Άιχμαν. Η Ισραηλινή κυβέρνηση πλέον ετοιμάζεται να επαναφέρει την ποινή, με πρόσχημα την αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας», για να εκφοβίσει την Παλαιστινιακή αντίσταση και να ολοκληρώσει ανεμπόδιστα το «ολοκαύτωμα» ενός άλλου λαού…

Υ.Γ: Η κυβέρνηση Τσίπρα θα καταγγείλει άραγε τις αποφάσεις των όψιμων συμμάχων της ή δεν το επιτρέπουν οι συμβατικές υποχρεώσεις της;…

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

http://www.imerodromos.gr/israil-nomotheti-ti-thanatiki-pini-gia-tromokrates-sto-stochastro-i-palestiniaki-antistasi/

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *