Νίκος Μαραντζίδης: Επαγγελματίας αντικομμουνιστής και ξακουστός «μάγειρας»

Αναδημοσιεύουμε κείμενο για τις πρόσφατες έρευνες της ομάδας Μαραντζίδη. Για τα γενικότερα επιστημονικά κριτήρια, τις τεχνικές και την μεθοδολογία τόσο της συγκεκριμένης ερευνητικής ομάδας όσο και άλλων παρόμοιων ομάδων , θα επανέλθουμε τις επόμενες εβδομάδες…..

 

 

Νίκος Μαραντζίδης: Επαγγελματίας αντικομμουνιστής και ξακουστός «μάγειρας»

 

 

 

του Παναγιώτη Παπαϊωάννου

 

 

Ο «πολιτικός» επιστήμονας Νίκος Μαραντζίδης είναι γνωστός για τις αναθεωρητικές απόψεις του για την ιστορία. Έχει μια έφεση να προσπαθεί να ξαναγράψει τα όσα έγιναν στην κατοχή και τον εμφύλιο, προσπαθώντας επανειλημμένως να βγάλει «λάδι» τους συνεργάτες των Ναζί, τους μαυραγορίτες και κάθε λογής δωσίλογους.

Το έργο το είναι γνωστό και δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περαιτέρω στο παρόν σχόλιο.

Εκτός από επαγγελματίας αντικομμουνιστής, τα τελευταία χρόνια ο κος Μαραντζίδης είναι ασκεί και το επάγγελμα του δημοσκόπου. Διοικεί τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και αρέσκεται να «μαγειρεύει» δημοσκοπήσεις κατά πως βολεύει αυτόν που πληρώνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ήταν αυτός που «φούσκωσε» το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη πριν καν ο δημοσιογράφος [πολιτικός δεν είναι] ανακοινώσει τη δημιουργία κόμματος.

Σε βάρος του έχουν διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση τον Σεπτέμβρη του 2015 για τα «μαγειρέματα» στις δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές, γεγονός που γρήγορα ξεχάστηκε από τα ΜΜΕ, μιας και όλοι οι δημοσκόποι τότε ήταν στη μπούκα, γιατί άλλα προέβλεπαν και άλλα έβγαζε η ρημάδα η κάλπη.

Ο εν λόγω κύριος παρέμεινε στον αφρό όμως καθώς απολαμβάνει τη στήριξη μιντιακών συγκροτημάτων. Τους κάνει τη «βρώμικη» δουλειά με λίγα λόγια. Αυτές τις ημέρες, σε μια προσπάθεια να συντηρηθεί η αντικομμουνιστική υστερία που σηκώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και τα φίλα προσκείμενα σε αυτή ΜΜΕ για την αυτονόητη –αν και υποκριτική- απόφαση του Σταύρου Κοντονή να μη συμμετάσχει στο συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας, ο κ. Μαραντζίδης «μαγείρεψε» ακόμη μια έρευνα.

Εκεί προσπαθεί να αποδείξει πως οι Έλληνες εξισώνουν τον Χίτλερ με τον Στάλιν. Έφτασε δε στο σημείο να παραχαράξει χωρίς αιδώ την ιστορία, για ακόμη μια φορά. «Γνωρίζετε να μου πείτε, το έτος 1940 η Ναζιστική Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση του Στάλιν ήταν… α. σε πόλεμο, β. σύμμαχοι, γ. ΔΞ/ΔΑ».

Το ερώτημα εκ των πραγμάτων κρύβει παραποίηση της αλήθειας. Προφανώς, αναφέρεται στο περίφημο σύμφωνο «Μολότοφ – Ρίμπερντροπ», το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ήταν μετέτρεπε την ΕΣΣΔ και το Τρίτο Ράιχ σε συμμάχους! Ήταν ένα σύμφωνο μη επίθεσης, το οποίο ο υπέγραψε ο Ιωσήφ Στάλιν διαβλέποντας τις διαθέσεις του Χίτλερ. Αργά ή γρήγορα οι Ναζί θα εξαπέλυαν την επίθεση στην ΕΣΣΔ και ο Στάλιν απλά ήθελε να κερδίσει χρόνο, ώστε να οργανώσει τον «Κόκκινο Στρατό» και να τον προετοιμάσει όσο καλύτερα γινόταν για τον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο».

Ο Στάλιν δεν ήταν ούτε φίλος, ούτε Σύμμαχος, ούτε οτιδήποτε άλλο με τον Χίτλερ παρά μόνο θανάσιμοι εχθροί. Και η ΕΣΣΔ, όσο και αν δεν αρέσει στη συνομοταξία του κ. Μαραντζίδη και των φίλων του πρωτοστάτησε στη νίκη έναντι της Ναζιστικής Γερμανίας…

 

 

 

 

Πηγή: http://www.imerodromos.gr/nikos-marantzidis-epagelmatias-antikommounistis-ke-xakoustos-magiras/

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *