Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο!

 

Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο!

Στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια το συλλαλητήριο της Αττικής

 

 

 

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!». Με αυτό το σύνθημα διαδηλώνουν σήμερα στην Αθήνα και πολλές ακόμα πόλεις εργαζόμενοι και δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Τα συλλαλητήρια που ξεκίνησαν χτες από τη Θεσσαλονίκη και μια σειρά άλλες πόλεις, στέλνουν μήνυμα μαχητικής οργανωμένης απάντησης σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ.

Το σημερινό συλλαλητήριο στην Αττική θα γίνει στη 1 μ.μ., στην Ομόνοια, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει προγραμματίσει την ψηφοφορία για το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 4ης «αξιολόγησης».

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του για τα συλλαλητήρια τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση, με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ».

Καλεί να δυναμώσει ο αγώνας για: «Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. Επαναφορά – υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων».

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια απευθύνουν με ανακοινώσεις τους μια σειρά από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία,συνδέοντας την προετοιμασία τους με τις κινητοποιήσεις και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε διάφορους κλάδους και χώρους δουλειάς.

Στα συλλαλητήρια καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

 

 

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9882136

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Praxis Review Απάντηση

    Μαχητική η κινητοποιήση των ταξικών συνδικάτων στην Αθήνα (εκεί υπάρχει εικόνα) μέσα σε ένα κλίμα όπου συντονισμένα (και για πολύ συγκεκριμένους λόγους) όλα τα κέντρα της αστικής πολιτικής κατευθύνουν την συζήτηση στο Μακεδονικό.

    Για τα νέα αντεργατικά μέτρα ούτε λόγος, εξάλλου εκεί στην ουσία συμφωνούν.Και στο Μακεδονικό συμφωνούν αφού η ελ.αστική τάξη είναι-για τα δικά της συμφέροντα και όχι από υποτέλεια- ενταγμένη στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

    Αλλά είναι καλύτερα να κοροιδεύεις τον κόσμο συζητώντας για τον Μεγαλέξανδρο παρά για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον ΕΝΦΙΑ…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *