Ομοσπονδία Φαρμάκου: Όλες και όλοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 30 Μάη!

 

Όλες και όλοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 30 Μάη!

 

ΑΘΗΝΑ 10:30 π.μ. ΟΜΟΝΟΙΑ

 

Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία στις 30 Μάη και στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις.

Δίνουμε την απεργιακή μάχη με τα δικά μας αιτήματα, στη βάση των δικών μας συμφερόντων και αναγκών, κόντρα σε εργοδοσία και κυβέρνηση και σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού που μας καλούν να αγωνιστούμε για τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου, να υιοθετήσουμε το αντιδραστικό πλαίσιο των εργοδοτικών απαιτήσεων, να ενστερνιστούμε την προοπτική της «δίκαιης ανάπτυξης» που προπαγανδίζουν μαζί με τους κεφαλαιοκράτες, την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Η «δίκαιη» ανάπτυξή τους σημαίνει περισσότερα προνόμια, κίνητρα και φοροαπαλλαγές για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλύτερη εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους. Σημαίνει επιδείνωση των όρων δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, συμπίεση των δικαιωμάτων και μείωση των απαιτήσεών τους.

Σημαίνει βαθύτερη εμπλοκή στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

Ο κλάδος μας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της ανάπτυξης με την επιχειρηματική δραστηριότητα και την κερδοφορία να ανθίζουν και τους εργαζόμενους να δουλεύουν πιο εντατικά, με χειρότερους όρους και λιγότερα δικαιώματα, με ελαστικά ωράρια και εργολάβους, με τις απολύσεις να αυξάνονται, με τους εργοδότες να αρνούνται στην ουσία την υπογραφή της κλαδικής μας συλλογικής σύμβασης.

Αυτή είναι η ανάπτυξη και η στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας» για την οποία υπερθεματίζουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και στο δικό μας κλάδο. Αυτοί που έβαλαν πλάτη μαζί με την ηγεσία της ΓΣΕΕ για να γίνει το επικουρικό μας ταμείο επαγγελματικό, που έχουν συμβάλει στην υλοποίηση όλων των αντεργατικών νόμων. Που όλοι μαζί «έσκιζαν τα ρούχα τους» για την «αναποτελεσματικότητα» των αγώνων και των απεργιών, όταν το ταξικό εργατικό κίνημα έδινε τη μάχη ενάντια στο χτύπημα του δικαιώματος στη συνδικαλιστική οργάνωση και στην απεργία.

 

Στις 30 Μάη απεργούμε και παλεύουμε για:

 

 

  • Υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία μας.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης, του αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας. Ο δρόμος της αποφασιστικής αντεπίθεσης, για να γίνουμε εμείς οι κυρίαρχοι της ζωής μας και του πλούτου που παράγουμε.

 

Σας καλούμε :

  • 25 ΜΑΗ στις 17:00 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΦΕΕ (Αγρινίου 3 Χαλάνδρι)
  • 30 ΜΑΗ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *