Ο κυνισμός της αστικής εξουσίας: Προκλητική παράσταση στο Ζάππειο από την Κυβέρνηση

 

Σε μια πρωτοφανή παράσταση κοροιδίας με ομιλητές τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας και χειροκροτητές τους κυβερνητικούς βουλευτές και υπουργούς, προχώρησε η κυβέρνηση με την φιέστα που διοργάνωσε στο Ζάππειο.

Ο ελληνικός λαός, χτυπημένος όλα αυτά τα χρόνια από την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων, με την ζωή του ολοένα να χειροτερεύει από την λιτότητα, την ανέχεια, την ανεργία, τα χρέη, τις περικοπές, παρακολούθησε στις οθόνες τα προκλητικά χαμόγελα των υποστηρικτών των μνημονίων και της Ευρωπαικής Ένωσης. Και άκουσε, ανάμεσα σε πανηγυρισμούς, τις ανακοινώσεις ότι η εποπτεία παραμένει απλά τώρα………. θα συμμετέχει πιο ενεργά και η ελληνική κυβέρνηση και δεν θα πηγαινοέρχονται οι “τεχνοκράτες”. Λές και αυτό ήταν το θέμα και όχι η ουσία της αντεργατικής πολιτικής.

Ανάμεσα σε ψέμματα για το Χρέος, ανακοινώσεις για το….”σχέδιο Μάρσαλ που έρχεται” και φτηνούς θεατρινισμούς με γραβάτες η αστική εξουσία, μέσα (και) από  τους χαμογελαστούς εστέτ κλακαδόρους στην κυριλέ αίθουσα του Ζαππείου, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Αυτό που ότι μάσκα και αν φοράει θα καταλήγει πάντα σε παρόμοιες τελετές και πανηγύρια για όλους αυτούς που τσακίζουν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους,τους συνταξιούχους, την εργατική νεολαία. Μια κακοστημένη και χυδαία παράσταση που θα συνεχίζεται-και με άλλους ηθοποιούς- μέχρι το εργατικό και λαικό κίνημα να την κατεβάσουν μια και καλή…

 

Praxisreview

 

Άνοιξη μπαίνει…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *