Πως οι offshore ληστεύουν την Αφρική

 

 

Πως οι offshore ληστεύουν την Αφρική

 

 

Τρεις μήνες μετά από τις αποκαλύψεις των Panama Papers, η διεθνής κοινοπραξία δημοσιογράφωνIcij (International Consortium of Investigative Journalists) φέρνει στο φως τις μυστικές επιχειρήσεις πολιτικών, στρατιωτικών, κρατικών μάνατζερ και επιχειρηματιών που μοιράζονται τους τεράστιους φυσικούς πόρους της Αφρικής τη στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα. 

Το ιταλικό περιοδικό «L’Espresso» δημοσιεύει μια νέα διεθνή δημοσιογραφική έρευνα για την Αφρική, βασισμένη στα Panama Papers και αποκαλύπτει την ύπαρξη 1.400 ανωνύμων εταιριών που έχουν ως μοναδικό τους στόχο την καταλήστευση των φυσικών πόρων της μαύρης ηπείρου.

Οι εταιρίες αυτές επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να εκμεταλλεύονται τις πρώτες ύλες και τους φυσικούς πόρους σε 44 από τις 54 αφρικανικές χώρες. 

Στην πόλη Κοΐντου  στη Σιέρα Λεόνε, μια-δύο φορές την εβδομάδα, οι κάτοικοι φεύγουν από τα σπίτια τους και καταφεύγουν στο λόφο, γιατί γίνεται έκρηξη σε ορυχείο διαμαντιών.

Οι οικογένειες που ζουν κοντά στα ορυχεία πρέπει να επιβιώσουν μέσα στην εξαθλίωση και την καταστροφή του περιβάλλοντος, ενώ δισεκατομμύρια δολάρια πετάνε προς τους φορολογικούς παραδείσους.

 

 

Αναδημοσίευση απο: http://www.enallaktikos.gr/ar27479el-pws-oi-offshore-listeyoyn-tin-afriki-.html

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *