Σε απεργιακό κλοιό το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή τις επόμενες μέρες

 

Σε απεργιακό κλοιό το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή τις επόμενες μέρες

 

 

 

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή προς ψήφιση, αφού ήδη Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες εργαζόμενων καταθέτουν τις αποφάσεις τους για 24ωρη απεργία.

Με πάνω από 70 προαπαιτούμενα μέτρα, από τα συνολικά 95 της 3ης αξιολόγησης, θα κατατεθεί την προσεχή βδομάδα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες. Πρόθεση τόσο της κυβέρνησης όσο και των δανειστών είναι η ψήφιση των μέτρων πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Γενάρη όπου θα επικυρωθεί η τεχνική συμφωνία που έχει ήδη επιτευχθεί και θα ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευσης δόσης.

Μεταξύ των προαπαιτούμενων είναι το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και για αυτό πριν λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση προσπάθησε νύχτα και στα μουλωχτά να περάσει σχετική τροπολογία, την οποία απέσυρε προσωρινά λόγω των αντιδράσεων. Επιπλέον πλειστηριασμοί, περικοπές επιδομάτων και ιδιωτικοποιήσεις είναι στην πρώτη γραμμή, ενώ οι πληροφορίες πως θα υπάρχει ρητή για εφαρμογή από το 2019 και όχι από το 2020 όπως έχει ψηφιστεί, η μείωση του αφορολόγητου ορίου αν προκύψει τρύπα στα έσοδα.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά οτι δεν θα υπάρξει πρόβλημα πλειοψηφίας και πως το πολυνομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί. Αυτή την εκτίμηση μετέφερε σε δηλώσεις του σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, που δήλωσε ότι «η πλειοψηφία της κυβέρνησης είναι συμπαγής».

Το μνημόνιο ως αντίδοτο στα κοινωνικά προβλήματα των Ελλήνων εμφανίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις και ζητά την πλήρη εφαρμογή του για το καλό του ελληνικού λαού! Σε απάντησή του σε ευρωβουλευτές ισχυρίζεται πως «η Επιτροπή διενήργησε εκτίμηση του κοινωνικού αντικτύπου κατά την έναρξη του προγράμματος το 2015. Η αξιολόγηση αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εάν εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα σταθερότητας του ESM θα βοηθούσε την Ελλάδα να επιστρέψει στη σταθερότητα και την ανάπτυξη με έναν οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο τρόπο, συμβάλλοντας παράλληλα στην αντιμετώπιση των πιο πιεστικών κοινωνικών αναγκών και προκλήσεων».

Επιπλέον αναφέρει πως η πατρότητα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης είναι της Κομισιόν που «υπήρξε η κινητήρια δύναμη» για το μέτρο και ισχυρίζεται ότι «αυτό το μέτρο είναι το πρώτο στην Ελλάδα το οποίο έχει δημιουργήσει ένα βασικό καθολικό δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας».

Η κυβέρνηση με τη στήριξη ΕΕ και ΔΝΤ καλλιεργεί κλίμα αναμονής και ψεύτικων προσδοκιών στο λαό για την «επόμενη μέρα» που θα φέρει το «τέλος των μνημονίων», αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές πως η όποια ανάκαμψη δεν θα αλλάξει τα δεδομένα για το λαό, διότι τυχόν παρέκκλιση από τις μνημονιακές – αντιλαϊκές πολιτικές ενέχει τον κίνδυνο του πισωγυρίσματος στην κρίση και στα μνημόνια! 

 

 

 

https://www.902.gr/eidisi/politiki/148063/se-apergiako-kloio-polynomoshedio-poy-katatithetai-sti-voyli-tis-epomenes

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *