Συνδικάτο Φαρμάκου: Ανακοίνωση για τον εργοδοτικό συνδικαλισμό στον κλάδο και τις εκλογές του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όλα αυτά τα χρόνια ο κλάδος της ιατρικής ενημέρωσης έχει δεχτεί απίστευτης έντασης χτυπήματα. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι, εργοδοτική τρομοκρατία, δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, φοροληστεία, ανυπαρξία κλαδικής σύμβασης. Απέναντι στην οργανωμένη επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση και εργοδότες, ο σύλλογος ιατρικών επισκεπτών και η ομοσπονδία τους η ΠΟΙΕ, ζητά τη συμμετοχή και την ψήφο των συναδέλφων στις επερχόμενες εκλογές τους. Όσο κι αν προσπαθούν να εμφανιστούν σαν αυτόκλητοι εκφραστές του κλάδου, εμείς σας λέμε ξεκάθαρα: Γυρίστε τους την πλάτη! Μην τους εμπιστεύεστε!

Είναι αυτοί δεν έχουν κάνει τίποτα για να εμποδίσουν το κύμα των απολύσεων, αυτοί που  ιδιωτικοποίησαν το ΤΕΑΥΦΕ με αποτέλεσμα τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των εισφορών. Είναι αυτοί που έχουν εγκαταλείψει κάθε ιδέα δυναμικής, αγωνιστικής παρέμβασης για τη φορολογία των αυτοκινήτων και που οδηγούν το κόσμο σε δικαστικές διεκδικήσεις. Που μπροστά στο φαινόμενο της ραγδαίας αύξησης της ενοικιαζόμενης εργασίας στον κλάδο μας με εξευτελιστικούς μισθούς και όρους εργασίας για τους συναδέλφους, αυτοί κάνανε ότι δε βλέπανε. Είναι αυτοί που έχουν αφήσει ανυπεράσπιστους χιλιάδες συναδέλφους μπροστά στην ολοένα και σκληρότερη εργοδοτική τρομοκρατία, κυριολεκτικά βορά στις διαθέσεις των εταιρειών. 

Ο σύλλογος ιατρικών επισκεπτών και η ΠΟΙΕ έδωσαν νόημα σε αυτό που ονομάζουμε εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, προωθώντας λογικές εταιρικής συνεννόησης  και κάνοντας πλάτες στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Ούτε μια στιγμή δεν δούλεψαν στην κατεύθυνση της μαζικοποίησης των συναδέλφων σε μια αληθινά ταξική και αγωνιστική κατεύθυνση. Σαν να μην έφταναν αυτά, οι κύριοι αυτοί έχουν το απύθμενο θράσος να ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν το σύνολο του κλάδου του φαρμάκου, όταν δεν ξέρουν ούτε που πέφτει η πόρτα των εργοστασίων και των φαρμακαποθηκών, αφού “έσωσαν “τους ιατρικούς επισκέπτες τώρα θέλουν να εκπροσωπήσουν και το σύνολο του κλάδου. Ντροπή!!!

Αυτός ο σύλλογος, αυτή η ομοσπονδία δεν είναι ούτε των εργαζομένων του κλάδου, ούτε των ιατρικών επισκεπτών. Για αυτό σας καλούμε να μην πάρετε μέρος στις αρχαιρεσίες τους, μην τους νομιμοποιήσετε με την ψήφο σας.

Η θέση όλων μας είναι στο κλαδικό μας συνδικάτο και την ομοσπονδία μας την ΟΕΦΣΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια δίνει τη μάχη ενιαία για όλους τους εργαζόμενους, επισκέπτες, φάρμακο υπαλλήλους, φαρμακεργάτες στη βάση όχι μόνο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας μα και της ανάκτησης των απωλειών. Μακριά από εταιρικές και κυβερνητικές πρακτικές και συνεννοήσεις. Για αυτό το σκοπό χιλιάδες συνάδελφοι στο φάρμακο πλαισιώνουν τις γραμμές μας με εμπιστοσύνη.

                                                        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *