“Τρομοσύριζα”: Απέρριψε η κυβέρνηση τροπολογία του ΚΚΕ για κατάργηση του τρομονόμου

 

“Τρομοσύριζα”

 

 

 

Μετά τα αντεργατικά παράσημα της υλοποιήσης και ψήφισης των μνημονίων, του κοψίματος των συντάξεων, της ενίσχυσης του ιμπεριαλιστικού και εθνικιστικού παροξυσμού μέσα και έξω από τη χώρα, της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας σε όλους τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τα αντιλαικά και φονικά σχέδια τους, της επίθεσης στο δικαίωμα της απεργίας,των ιδιωτικοποιήσεων, των πλειστηριασμών της λαικής κατοικίας, της φοροληστείας σε βάρος της εργατικής τάξης και πολλών άλλων, η κυβέρνηση πρόσθεσε πανηγυρικά άλλο ένα στην στολή της: Αυτό της ανοιχτής υποστήριξης του τρομονόμου και των φασιστικών ρυθμίσεων που επιτρέπουν να φυλακίζονται αυθαίρετα και χωρίς στοιχεία άνθρωποι με βάση το πότε θα αποφασίσει την στοχοποιήση τους κάποιος κατασταλτικός μηχανισμός. Ανοιχτή υποστήριξη που αποκαλύφθηκε και τυπικά χάρη στην σημαντική πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

Έτσι η σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει άλλο ένα σκαλί προς τα  εκεί που από καιρό βρίσκονται πολλά παρόμοια σοσιαλδημοκρατικά εγχειρήματα, εγχώρια ή μή. Την ίδια ώρα βέβαια τα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ τύπου “Αυγή” και ‘Κόκκινο” ξεδιάντροπα κλαίνε για την…..Ηριάννα φωνάζουν για τα “δημοκρατικά δικαιώματα”(!!!!!) ή παρουσιάζονται ώς…. προοδευτικές φωνές ενάντια στον αυταρχισμό της…δεξιάς. 

Όμως η γενικότερη κατάντια και απόλυτη σήψη της αριστερής κυβέρνησης δεν μπορεί να αποδοθεί ούτε απλά στην ηγεσία της, ούτε μόνο στην διαχείρηση της εξουσίας. Αυτά είναι το ιστορικό αποτέλεσμα της πορείας της σοσιαλδημοκρατίας (της αριστεράς δηλαδή), που επαναλαμβάνεται εδώ και πολλές δεκαετίες, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και ονόματα. Και θα επαναληφθεί και στο μέλλον είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με άλλους που προσπαθούν να ξαναφτιάξουν το ίδιο παραμύθι (με τους ίδιους αντί για τους τωρινούς στο τιμόνι). Εκτός αν το εργατικό κίνημα τους στείλει εκεί που πάντα είχαν θέση: Στα πολιτικά σκουπίδια της ιστορίας.

 

 

 

Αναδημοσιεύομε κείμενο σχετικά με το θέμα:

 

Χωρίς πολλά πολλά, απέρριψε η κυβέρνηση τροπολογία του ΚΚΕ για κατάργηση του τρομονόμου

 

 

 

Εντάξει, καλοί η Ηριάννα και ο Περικλής, αλλά όχι να καταργήσουμε και τον Τρομονόμο

Ήταν Ιούνιος του 2017, ούτε ένας χρόνος δηλαδή πριν, όταν καμιά δεκαπενταριά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπέγραφαν κοινή δήλωση για την καταδίκη της Ηριάννας.

Η δήλωση, ένα μακροσκελές κείμενο, παρουσίαζε τα μέχρι τότε γεγονότα και λίγο πριν την αναγραφή των ονομάτων που την υπέγραφαν, κατέληγε:

Καλούμε το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την Ένωση Δικαστών, τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, της τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις, την ΠΟΣΔΕΠ, τους φοιτητικούς συλλόγους, τη Διεθνή Αμνηστία, την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, το Συνήγορο του Πολίτη, και κάθε φορέα της κοινωνίας των πολιτών και δημοκρατικό πολίτη να παρέμβουν υπέρ της Ηριάννας.

Η πολιτική και κοινωνική μας εγρήγορση σε αυτό το ζήτημα είναι αίτημα που μπορεί να ενώσει.

Είναι υποχρέωση μας στο δίκαιο και στην υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων.

Έκτοτε, δεκάδες “φορείς της κοινωνίας των πολιτών”, καθώς και δημοκρατικοί πολίτες, έχουν παρέμβει υπέρ της Ηριάννας και του Περικλή. Με συγκεντρώσεις, συναυλίες, υπογραφές ακαδημαϊκών και με όποιον τρόπο μπορούσε ο καθένας, ενώ ένα από τα βασικά αιτήματα αποτελεί η κατάργηση του τρομονόμου, η πιστή εφαρμογή του οποίου οδήγησε την Ηριάννα και τον Περικλή στη φυλακή.

Πριν δέκα ημέρες περίπου, το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογίες για την κατάργηση του «τρομονόμου» και την τροποποίηση διατάξεων που αφορούν τη λήψη DNA, μόνο για να απορριφθούν από τον αρμόδιο υπουργό Σταύρο Κοντονή.

Ο υπουργός απέφυγε ακόμα και να τοποθετηθεί αρχικά, με το βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη, να σχολιάζει:

Εκ πεποιθήσεως στέκεστε σούζα στις ευρωπαϊκές εντολές-επιταγές […] Γιατί δεν το κάνετε δεκτό, δηλαδή έτσι μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάει να βάλει μια τρίχα σε ένα όπλο και να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να τον πάνε στη φυλακή, όπως έγινε με την Ηριάννα και τον Περικλή;

Φαίνεται πως το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και η κυβέρνηση, δεν είχαν την απαραίτητη “πολιτική και κοινωνική εγρήγορση σε αυτό το ζήτημα”, την οποία καλούσαν οι βουλευτές της κυβέρνησης να έχουν όλοι οι άλλοι.

 

 

 

 

http://spasmenoparathyro.me/tromonomos-kontonis/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *