Όσα μου έμαθε το survivor για τη ζωή και τον καπιταλισμό…

 

 

Όσα μου έμαθε το survivor για τη ζωή και τον καπιταλισμό…

 

 

Κάτι σούργελα τηλεοπτικές σταρ συζητούν τώρα για ένα θέμα έκθεσης σε κάποιο σχολείο που τέθηκε σε προαγωγικές εξετάσεις! Το θέμα ήταν «όσα μου έμαθε το survivor για τη ζωή και τον καπιταλισμό»!

Δεν θα σχολιάσουμε τι άλλο είπαν τα σούργελα για το θέμα και τη διαφωνία των σούργελων με τους καθηγητές που έθεσαν αυτό το θέμα! Τα σούργελα προσπάθησαν να πουν ότι η διαφωνία τους έγκειται στο ότι παιδιά της δευτέρας λυκείου θα μπορούσαν να μην ξέρουν τι είναι το survivor ή τι είναι ο καπιταλισμός! Προφανώς οι εκπαιδευτικοί για να βάλουν ένα τέτοιο θέμα έκθεσης είχαν συζητήσει και το survivor με τα παιδιά, πολύ περισσότερο είχαν συζητήσει το οικονομικοκοινωνικοπολιτικό σύστημα που ζούμε και ονομάζεται καπιταλισμός!

Τελικά βέβαια τα σούργελα που παριστάνουν τους τηλεοπτικούς σταρ δημοσιογράφους, τα καλοχτενισμένα, καλοβαμμένα και καλοντυμένα έφτασαν στην ουσία της υπόθεσης! «Τι σχέση έχει το survivor με τον καπιταλισμό;», αναρωτήθηκαν τα σούργελα! Αναρωτήθηκαν δηλαδή τι σχέση έχει το κλέψε για να φας και το άρπα για να έχεις με τον καπιταλισμό, τι σχέση έχει το σπίλωσε τον διπλανό σου για να επιβιώσεις εσύ με τον καπιταλισμό, τι σχέση έχει το εξόντωσε τον διπλανό σου για να ζήσεις εσύ με τον καπιταλισμό!

Ο καημός λοιπόν των σούργελων ήταν που το θέμα της έκθεσης θα μπορούσε να κάνει τους μαθητές να συσχετίσουν την απανθρωπιά του survivor που βαφτίζεται διαγωνισμός, με την απανθρωπιά του καπιταλισμού που βαφτίζεται δικαίωμα στην διαφορετικότητα και την διάκριση! Αυτός ήταν ο καημός των σούργελων! Η προβολή της χυδαιότητας και της απανθρωπιάς του καπιταλισμού μέσω του survivor δεν είχε πειράξει μέχρι τώρα τα αγράμματα σούργελα τηλεοπτικές σταρ! Τα πείραξε η έκθεση που έθεσαν οι καθηγητές για ένα «τηλεοπτικό παιχνίδι», για ένα φαινόμενο που έχει καθηλώσει την Ελληνική κοινωνία χτυπώντας κόκκινα στην τηλεθέαση και προσπαθώντας να χειραγωγήσει τον λαό στον φιλοτομαρισμό και στο «ο θάνατός σου η ζωή μου»!

 

 

Κώστας Β.

 

 

 

Πηγή: http://agkidapress.gr/2017/06/01/%cf%8c%cf%83%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%ad%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b5-%cf%84%ce%bf-survivor-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b6%cf%89%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%80/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *