Aπόστολοι του μίσους, υπερασπιστές της εκμετάλλευσης (Για τον “αφορισμό” του νεκρού Στίβεν Χόκινγκ)

 

 

Το ιστολόγιο δεν συμμετείχε στην “χοκινγκ-μάνια” που ξέσπασε στα ΜΜΕ με αφορμή τον θάνατο του γνωστού αστροφυσικού. Όμως το νεό κρούσμα της…καταγγελίας του νεκρού επιστήμονα από τον μητροπολίτη στο ..χριστιανικό μήνυμα του Πάσχα είναι ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται. Ο Ελληνικός καπιταλισμός, καθώς γίνεται πιο αδίστακτος και επιθετικός μέσα και έξω από την χώρα και ετοιμάζεται και για ενδεχόμενο πόλεμο με άλλους καπιταλισμούς στην περιοχή, βγάζει από τα σπλάχνα του την σάπια καρδιά του, όλους τους μηχανισμούς του “εθνικού κορμού” που διαχρονικά εκφράζουν ότι πιο μαύρο και αντιδραστικό υπήρξε ποτέ στην ελληνική ιστορία.

Το εκκλησιαστικό ιερατείο έχει έτσι και αλλιώς κεντρικό ρόλο σε αυτούς τους μηχανισμούς και-για να ενισχύσει και την δική του θέση μέσα στο σύστημα εξουσίας-βγαίνει μπροστά για να υποστηρίξει το σύστημα που το ταίζει: Φασιστικά κηρύγματα μίσους κατά πάντων, πατριδοκαπηλεία και εθνικοφροσύνη, απειλές, κραυγές και αφορισμοί ακόμα και για….νεκρούς.

Ο ίδιος ο εορτασμός του Πάσχα μετατράπηκε -με οργανωμένο σχέδιο- σε βήμα προπαγάνδισης όλων των παραπάνω. Όπως φαίνεται, υπήρξε κεντρική γραμμή και κατεύθυνση να αναδειχθεί το θέμα της…..Τουρκίας. Πληθαίνουν οι αναφορές ότι τα κηρύγματα στην Ανάσταση ήταν αφιερωμένα σε εθνικιστικά και πατριδοκάπηλα παραληρήματα με αφορμή το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην γειτονική χώρα. Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος διέκοψε (την υποτιθέμενη “ιερή”) λειτουργία για να τραγούδησει…τον εθνικό ύμνο. Είναι λογικό λοιπόν κάποιοι, μέσα σε αυτό το κλίμα να αναφέρθηκαν και σε άλλα “χριστιανικά” θέματα, όπως τον “αφορισμό” των νεκρών άπιστων, όπως έκανε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς.

Το γεγονός ότι τα περιστατικά πια επαναλαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση-και από την ανώτερη ιεραρχία της εκκλησίας- κάνει ανώφελη την συζήτηση για “ακραίους” ιεράρχες και “μεμονωμένα” περιστατικά.  Εξάλλου και οι υπόλοιποι ιεράρχες που δεν έχουν εμπλακεί σε παρόμοια περιστατικά, σωπαίνουν. Μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις σε επίπεδο προσώπων αλλά, ακόμα και αν υπάρχουν, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ούτε χρειάζονται άλλα λόγια για την αριστερή υποκρισία, που πουλάει προοδευτιλίκι και ταυτόχρονα υπερασπίζεται το ίδιο ακριβώς σύστημα και τους μηχανισμούς που δημιουργούν τέτοια φαινόμενα.  Η μόνη λύση είναι ο πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους, ώστε να πάψει η εκκλησία να αποτελεί μέσο οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής με τους αστικούς κρατικούς μηχανισμούς 

 

 

 

Praxisreview

 

 

Aπαραδεκτος Μητροπολίτης «αφόρισε» τον Στίβεν Χόκινγκ!

Με έπαρση και αλαζονεία, αναφέρθηκε στον αστροφυσικό λέγοντας …. «Πέθανε γεμάτος έπαρση και αλαζονεία» !

Μύδρους εναντίον του αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ εξαπύσε στο πασχαλινό του μήνυμα ο μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλος. 

Στο πασχαλινό του μήνυμα ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στον επιστήμονα, ο οποίος πέθανε πριν από λίγες εβδομάδες.  Είπε μεταξύ άλλων πως ο Στίβεν Χόκιγνκ «έσβησε» θαμπωμένος από τα επιτεύγματά του, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία, ο Μητροπολίτης πρόσθεσε πως ο ίδιος ξεχνούσε πως ότι όλοι εμείς υπάρχουμε επειδή υπάρχει ο Θεός. 

Αναλυτικά στο μήνυμά του που διαβάστηκε στις ενορίες γράφει : «Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Εσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. 
Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Οσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».

Σημειώνεται πως ο αστροφυσικός είχε δηλώσει και δημοσίως πως ήταν άθεος.

 

 

http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2018/04/a.html

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *