Brigitte Bardot: Ο “ακτιβισμός” και ο “πολιτισμός” αγκαλιά με τον φασισμό…

 

Αναδημοσιεύουμε ειδησεογραφικό κείμενο σχετικά με την Brigitte Bardot η οποία προχώρησε σε δημόσια υποστήριξη του φασισμού (με την κλασική επισήμανση “δεν είμαι φασίστρια” κατά το “δεν είμαι ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι”).

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά . Το 1992 η Bardot παντρεύτηκε τον Μπερνάρντ Ντ’Ορμάλ, που είχε υπάρξει σύμβουλος του ακροδεξιού πολιτικού Ζαν Μαρί Λεπέν. Μπαρντό και Μπερνάρντ Ντ’Ορμάλ Μπαρντό και Μπερνάρντ Ντ’Ορμάλ Το 1999 εκδόθηκε το βιβλίο της «Le Carré de Pluton», στο οποίο αναφερόταν με πολύ αρνητικούς χαρακτηρισμούς στον μουσουλμανικό πληθυσμό της Γαλλίας. Πλήρωσε πρόστιμο 30 χιλιάδες φράγκα για τις δηλώσεις της, αλλά εκφράστηκε παρομοίως και στο επόμενο βιβλίο της, «Un cri dans le silence». Το 2004 πλήρωσε το τέταρτο πρόστιμο που της έχει επιβληθεί για ρατσιστικές δηλώσεις, το οποίο έφτανε τα 5 χιλιάδες ευρώ. Το 2008 πλήρωσε 15 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για ρατσιστική επιστολή που έστειλε στον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί για να παραπονεθεί για τους μουσουλμάνους της Γαλλίας. Τα ποσά φυσικά είναι ασήμαντα για την οικονομική της επιφάνεια.

Η περίπτωση της  Bardot είναι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα της γενικότερης σήψης και υποκρισίας των καλοζωισμένων κυρίαρχων τάξεων της αστικής κοινωνίας. Η ίδια δηλώνει μαχητική “ακτιβίστρια” όμως αυτό αφορά αποκλειστικά τα δικαιώματα των…. ζώων για τα οποία έχει ξοδέψει λεφτά απο την τεράστια περουσία της και τους έχει φτιάξει και πολυτελή φάρμα στο saint tropez. Ο “ακτιβισμός” (παρόμοιος με τον “ακτιβισμό” άλλων διάσημων, επιχειρηματιών, εφοπλιστών κ.α) δεν περιλαμβάνει φυσικά τους μετανάστες, ούτε τα δημοκρατικά δικαιώματα της Γαλλικής εργατικής τάξης, που ενοχλούν την πολυτελή καθημερινότητα της Bardot.

Τα έντονα γράμματα στο κείμενο δικά μας.

 

 

Κ.Μ

 

 

Η Μπαρντό στηρίζει τη Λεπέν

 

 

Αλλά, πρόσθεσε, «δεν είμαι φασίστρια, όπως δεν είναι φασίστρια και η Μαρίν Λεπέν».

Λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, η θρυλική σταρ της Γαλλίας, 82 ετών σήμερα και εντελώς αποτραβηγμένη από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, δήλωσε τη στήριξή της στην πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε, η Μπριζίτ Μπαρντό δήλωσε ότι συμφωνεί με τις περισσότερες θέσεις της ακροδεξιάς πολιτικού.

Σήμερα, δήλωσε «όλα είναι χυδαία, συνηθισμένα, μέτρια». 

Ευθύνεται γι’αυτό «τα προηγούμενα τριάντα χρόνια χαλάρωσης» σε μια Γαλλία που «δεν έχει πλέον την λάμψη, την αριστοκρατικότητα που είχε». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν της αρέσει καθόλου η ιδέα «να ζούμε μαζί» με ξένους και μετανάστες.

«Για να ξαναδώσουμε λάμψη στη χώρα μας, πρέπει να ξαναβρούμε την ελευθερία μας, να ξαναβρούμε την ηρεμία μας, χωρίς να φοβόμαστε τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Πρέπει να επιλέξουμε ένα αυταρχικό καθεστώς» δήλωσε.

Αλλά, πρόσθεσε, «δεν είμαι φασίστρια, όπως δεν είναι φασίστρια και η Μαρίν Λεπέν». Το πρώην σεξ symbol του γαλλικού κινηματογράφου, που ασχολείται σήμερα αποκλειστικά με την υπεράσπιση των ζώων, πιστεύει ότι η Μαρίν Λεπέν «έχει τη θέληση να πάρει τη Γαλλία στα χέρια της, να ξαναθέσει τα σύνορα και να δώσει προτεραιότητα στους Γάλλους».

«Είμαι πολύ πατριώτισσα, Μεγάλωσα με έναν πατέρα και παππού που θυσιάστηκαν για την Γαλλία και μου έμαθαν να αγαπώ την πατρίδα μου. Δεν είμαι περήφανη για τη Γαλλία σήμερα» είπε η Μπριζίτ Μπαρντό.

Την αγάπη και τα καλά λόγια ανταπέδωσε με τον τρόπο της η ακροδεξιά ηγέτης. Μιλώντας στο αμερικανικό CBS δήλωσε ότι θα απαγορεύσει την μουσουλμανική μαντήλα στους δημόσιους χώρους αν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας.

«Η Γαλλία δεν είναι η μαντήλα. Η Γαλλία δεν είναι το μπουρκίνι στις παραλίες. Η Γαλλία είναι η Μπριζίτ Μπαρντό» είπε η Λεπέν.

Η Μπριζίτ Μπαρντό είναι τα τελευταία 50 χρόνια επικεφαλής ιδρύματος για την προστασία των ζώων, στη Νότια Γαλλία. Εκεί βρίσκεται και το διάσημο σπίτι της, στην παραλία του Σεν Τροπέ. Η κατοικία της στην Madrague, όπως λέγεται, είναι εξίσου διάσημη με εκείνη, αφού έγινε τόπος επίσκεψης επωνύμων και φωτογραφήθηκε χιλιάδες φορές.

 

 

 

Πηγή: http://www.cretalive.gr/lifestyle/h-mparnto-sthrizei-th-lepen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *