Συνδικάτο εργαζομένων στο Φάρμακο Ν.Αττικής:Ανοιχτή συνεδρίαση στις 6 Ιούνη για την οργάνωση της πάλης για την κλαδική ΣΣΕ

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Ανοιχτή συνεδρίαση στις 6 Ιούνη για την οργάνωση της πάλης για την κλαδική ΣΣΕ

 

 

Σε ανοιχτή συνεδρίαση την Τετάρτη 6 Ιούνη καλεί το Συνδικάτων Εργαζομένων στο Φάρμακο Ν. Αττικής. Η σύσκεψη θα γίνει στις 19.30 στα γραφεία του Συνδικάτου, με θέμα την οργάνωση της πάλης για την κλαδική ΣΣΕ.

Θυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο σε πρόσφατη ανακοίνωσή της έχει επισημάνει ότι «η πρόταση των εργοδοτών για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη» και τονίζει ότι είναι απαράδεκτη αφού «έχει “εξαφανίσει” τους μισθολογικούς όρους, αφήνοντας το μεροκάματο και το μισθό των εργαζομένων στην “καλή θέληση” της κάθε επιχείρησης, δηλαδή στον αέρα.

Αμφισβητεί το ύψος του ποσοστού για το επίδομα γάμου που σήμερα είναι στο 10% του μισθού και το θέτει υπό συζήτηση με σκοπό να μειωθεί.

Προβλέπει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με την ανατροπή του κλαδικού ωραρίου εργασίας 5ήμερου – 8ωρου από Δευτέρα ως Παρασκευή και αντικατάστασή του με “40ωρο από Δευτέρα ως Σάββατο”.

Ψαλιδίζει μια σειρά από κατακτημένους, μέσα από την κλαδική μας ΣΣΕ, θεσμικούς όρους, όπως τις μέρες άδειας γάμου (προβλέπει 5 εργάσιμες αντί για 10 που είναι σήμερα), τις μέρες άδειας για την παρακολούθηση της προόδου των παιδιών (προβλέπει 4 από 7 που είναι σήμερα), το επίδομα παιδικού σταθμού (προβλέπει 320 ευρώ από 400 που είναι σήμερα)». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

 

 

 

https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/160215/anoihti-synedriasi-stis-6-ioyni-gia-tin-organosi-tis-palis-gia-tin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *